luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEGermania și Spania planifică construirea unui gazoduct prin Pirinei, în ciuda opoziției...

Germania și Spania planifică construirea unui gazoduct prin Pirinei, în ciuda opoziției Franței

În contextul actual în care există diferite opinii între țările Uniunii Europene privind politica energetică, grav afectată de războiul ruso-ucrainean, de restricțiile impuse Federației Ruse și, mai nou, de avarierea gazoductului Nord Stream 2, Germania și Spania pun la cale construirea unui nou gazoduct în zona munților Pirinei trecând peste opoziția Franței, informează Mediafax.

Premierul spaniol Pedro Sanchez și cancelarul german Olaf Scholz s-au întâlnit ieri, după ce în ziua anterioară discutaseră problema ucraineană (în contextul agravat de decizia anexării regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lughansk de către Federația Rusă).

Într-o declarație comună a celor doi se menționează faptul că proiectul vechiului gazoduct MidCat ar trevi finașizat până în 2025. Se menționează că acest proiect „este de o importanță comună pentru a realiza o piață internă a energiei cu adevărat robustă în cadrul UE, pentru a accelera tranziția ecologică și pentru a consolida autonomia strategică a UE”, se menționează în același comunicat.

Madridul și Berlinul ar dori reînvierea proiectului gazoductului MidCat, care a fost început în 2013 și abandonat în 2019 pe motivul costurilor financiare.

Scholz a mai declarat faptul că Germania demarează un proiect de realizare a propriilor terminale de GNL, ceea ce ar permite acestei țări să aprovizioneze cu gaz și alte țări ale Europei Centrale.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate