duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEGermania și Spania planifică construirea unui gazoduct prin Pirinei, în ciuda opoziției...

Germania și Spania planifică construirea unui gazoduct prin Pirinei, în ciuda opoziției Franței

În contextul actual în care există diferite opinii între țările Uniunii Europene privind politica energetică, grav afectată de războiul ruso-ucrainean, de restricțiile impuse Federației Ruse și, mai nou, de avarierea gazoductului Nord Stream 2, Germania și Spania pun la cale construirea unui nou gazoduct în zona munților Pirinei trecând peste opoziția Franței, informează Mediafax.

Premierul spaniol Pedro Sanchez și cancelarul german Olaf Scholz s-au întâlnit ieri, după ce în ziua anterioară discutaseră problema ucraineană (în contextul agravat de decizia anexării regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lughansk de către Federația Rusă).

Într-o declarație comună a celor doi se menționează faptul că proiectul vechiului gazoduct MidCat ar trevi finașizat până în 2025. Se menționează că acest proiect „este de o importanță comună pentru a realiza o piață internă a energiei cu adevărat robustă în cadrul UE, pentru a accelera tranziția ecologică și pentru a consolida autonomia strategică a UE”, se menționează în același comunicat.

Madridul și Berlinul ar dori reînvierea proiectului gazoductului MidCat, care a fost început în 2013 și abandonat în 2019 pe motivul costurilor financiare.

Scholz a mai declarat faptul că Germania demarează un proiect de realizare a propriilor terminale de GNL, ceea ce ar permite acestei țări să aprovizioneze cu gaz și alte țări ale Europei Centrale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE