miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEGeorge Simion cere ministerului Agriculturii să interzică cerealele din Ucraina, pe model...

George Simion cere ministerului Agriculturii să interzică cerealele din Ucraina, pe model polonez. PSD anunță că va propune în coaliție „suspendarea temporară”

Președintele AUR, George Simion, a cerut Ministrului Agriculturii, Petre Daea, să interzică importurile de produse agricole ucrainene pe model polonez și ungar.

„Polonia, Ungaria, Slovacia interzic importurile ucrainene! AZI Daea trebuie să vină în fața noastră și să spună că România face la fel!”, a scris George Simion pe o rețea de socializare.

În replică, PSD a anunțat că va propune, în coaliția de guvernământ, ca aceste importuri să fie „suspendate temporar”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„PSD va solicita în coaliţia de guvernare adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgenţă un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a întâmplat în celelalte state care au graniţă comună cu această ţară. O astfel de măsură este necesară pentru protejarea fermierilor români, în contextul în care compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceştia”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Potrivit PSD, statele din estul Europei care au fost afectate ar trebui să poarte „o negociere comună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu partea ucraineană”, astfel încât măsurile de sprijin destinate agriculturii Ucrainei să nu afecteze interesele fermierilor din ţările învecinate.

„În acelaşi timp, PSD consideră că România trebuie să sprijine în continuare Ucraina prin facilitarea tranzitului de produse agro-alimentare din această ţară către alte state din Uniunea Europeană sau către rutele comerciale de la Marea Neagră”, se mai arată în comunicatul citat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Cumparati cereale din Ucraina sa vedeti ca nici animalele nu le mananca. Sunt infestate dar nimeni nu te informeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate