vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEFranța: Deplasarea persoanelor sau accesul în mijloacele de transport, condiționate de vaccinare...

Franța: Deplasarea persoanelor sau accesul în mijloacele de transport, condiționate de vaccinare (proiect de lege)

Premierul francez, Jean Castex, a prezentat, luni, un proiect de lege care prevede posibilitatea ca deplasările persoanelor sau exercitarea anumitor activități să fie condiționate de vaccinare, relatează AFP, citată de Agerpres.

Deși guvernul francez neagă intenția a transforma statul într-unul sanitar, opoziția s-a declarat îngrijorată față de acest proiect anunțat, luni, în consiliul de miniștri.

„Premierul poate, dacă este necesar (…) să condiţioneze deplasările persoanelor, accesul lor la mijloace de transport sau la anumite locuri, precum şi exercitarea anumitor activităţi de prezentarea rezultatelor unui test de depistare care stabileşte că persoana nu este afectată sau contaminată în urma unui tratament preventiv, inclusiv a administrării unui vaccin, sau a unui tratament curativ”, se precizează în proiectul de lege.

Franța urmează să iasă în aprilie din starea de urgență sanitară, însă, proiectul de lege vizează „stabilirea unui cadru juridic durabil pentru crizele sanitare”.

„Credeam, cu naivitate, că în patria noastră respectarea libertăţilor era regula şi aceste restricţii, excepţia. Prin asta executivul ar avea toată puterea de a ne suspenda libertăţile fără control din partea Parlamentului? De neconceput”, a reacţionat, pe Twitter, Guillaume Peltier, din partea partidului Les Républicains.

În contextul acestor critici, ministrul Amélie de Montchalin a explicat că textul „nu a fost deloc gândit pentru a crea puteri excepţionale pentru guvern” sau „a crea un stat sanitar”.

Franţa este unul dintre statele europene cele mai suspicioase faţă de vaccinul anti-covid, notează AFP.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE