ACTUALITATEGeorge Simion (AUR) reacție la expoziția de la mall: Solicit conducerii AFI...

George Simion (AUR) reacție la expoziția de la mall: Solicit conducerii AFI Cotroceni să îndepărteze „exponatele” care jignesc credința românilor. Sfânta Cruce nu este, nu a fost și nu poate fi un kitsch

Co-președintele AUR, George Simion, a reacționat la expoziția de la AFI Cotroceni, în care mai multe simboluri creștine sunt prezentate drept „kitsch-uri”.

El cere conducerii mall-ului să îndepărteze acele exponate care „jignesc credința și tradițiile românești”.

„Solicit de îndată și fără echivoc conducerii AFI România să ia toate măsurile pentru a îndepărta din spațiul public acele „exponate” care jignesc credința și tradițiile românești. Libertatea de exprimare nu înseamnă batjocorirea valorilor unei comunități de credință, oricare ar fi ea.
Este clar că „expoziția” găzduită de AFI Cotroceni nu este neutră ideologic, ci se axează pe umilirea simbolurilor creștin-ortodoxe, prin folosirea de stereotipuri false, prin dezinformări și analfabetism religios în stare pură.
Sfânta Cruce nu este, nu a fost și nu poate fi un kitsch. În consecință, cer public conducerii AFI Cotroceni să ia măsurile care se impun pentru a termina găzduirea acestui eveniment care aduce aminte de anii ateismului de stat, nu de cei ai libertății responsabile”, a scris deputatul pe pagina oficială de facebook.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a denunțat și el expoziția, afirmând că este „o siluire a logicii și a bunului-simț”.

Expertul în libertate religioasă și membru al panelului OSCE pe acest domeniu, profesorul Cătălin Raiu, a declarat că expoziția respectivă este un „exemplu de analfabetism religios”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT