ACTUALITATEDeputatul Cristian Seidler (USR) a anunțat că vrea o lege prin care...

Deputatul Cristian Seidler (USR) a anunțat că vrea o lege prin care Monitorul Oficial să fie publicat în limba etniei rome

Deputatul USR, Cristian Seidler, a afirmat în plenul Parlamentului că își dorește un proiect de lege prin care Monitorul Oficial al României să fie editat în limbile țigănească și engleză.

Declarația a fost făcută în contextul în care deputații au adoptat o lege prin care cetățenii să aibă acces mai ușor la Monitorul Oficial. Este vorba despre Proiectul de Lege pentru modificarea art. 18 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României; PL-x 530/2020.

„Proiectul de lege inițiat de Claudiu Năsui şi care a fost adoptat acum prin votul nostru face ca cetățenii să poată avea acces la textele legilor mult mai ușor, ceea ce ajută categoric la o mai bună cunoaștere a acestora de către publicul larg.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dezbaterile parlamentare ajută, în general, pentru a îmbunătăți cadrul legislativ, şi de aceea invit de pe acum, pe orice parlamentar de bună-credință, în spiritul mai bunei cunoașteri a textelor de lege ca cel puțin legile organice şi cele constituționale, printr-un nou proiect de lege, să poată fi publicate – şi cunoscute, deci, mai bine – şi în limba romani, şi în limba engleză”, a spus Seidler.

Informația a fost făcută publică de către deputatul AUR, Dan Tănasă, pe blogul propriu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Daca nu cunoaste limba romana ,cum a fost ales? Daca se crede asa de “emancipat” legile să fie publicate in sanscrita.

  2. Activist perfid, minoritar din USR care a profitat de discursul civic anticorupție să vină să impingă agendă anti-românească.

    o să vină bulibașa să citească Monitorul Oficial? De asta au ei nevoie ? Nu, dar activiștii aruncă scandal și diviziune ca să te poată acuza de „rasism” ca apoi să poată să te inchidă in casă, să-ti inchidă firma și magazinele in timp ce ei iși iau comisioanele grase in starea de alertă cu contracte fără licitație, Eldorado pentru politicieni. De aici scandaluri cu antisemitism, cu xenofobie etc. să iși mențină puterea in timp ce românii trebuie să se scuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate