ACTUALITATEPS Macarie, Episcopul Europei de Nord: M-am auzit aseară la telefon cu...

PS Macarie, Episcopul Europei de Nord: M-am auzit aseară la telefon cu Camelia Smicală și copilașii săi, care sunt fericiți lângă mama lor

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate în Paraclisul Episcopal din Stockholm, sâmbătă, Preasfințitul Macarie, Episcop al Europei de Nord, a amintit, în predica sa, de cazul doamnei Camelia Smicală și copiilor ei ce au stat departe de mama lor timp de 5 ani.

Arhiereul a subliniat cum numai o mamă poate simți ce a simțit doamna Smicală, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru aceste binefaceri. La final, întreaga biserică s-a rugat pentru trăinicia familiei.

„Preaiubiții mei, împreună ducem durerile și necazurile, împreună împărtășim și veștile bune. După cum prea bine știm, sora noastră Camelia Mihaela Smicală din Finlanda, a trecut prin dureri și chinuri pe care numai o mamă le poate înțelege și întrezări. Timp de peste 5 ani, timp de peste 2000 de zile, această mamă și-a simțit în fiecare zi inima sfâșiată de durerea despărțirii forțate de copilașii săi, Johan Mihail și Maria Alexandra.

În această vreme și inima noastră a fost sfâșiată alături de inima acestei mame greu încercate. Ne-am rugat împreună cu ea, am pus umărul în purtarea crucii suferinței și am cerut ajutorul Preamilostivului Dumnezeu. Iată acum cu toții, aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, deoarece copiii Mihaelei Camelia Smicală s-au întors acasă la mama lor. S-au întors acasă pentru 6 luni, însă sunt mari șanse să rămână definitiv, așa cum este firesc, alături de mama lor.

Noi aducem mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, fiindcă s-a milostivit în aceste timpuri grele și spre această greu încercată mamă. Am simțit și simțim cu toții de la mic la mare și de la mare la mic aceste raze de lumină și adiere mângâietoare după furtuni cumplite. De aceea, îi mulțumim laolaltă Preamilostivului Dumnezeu!

M-am auzit aseară la telefon cu sora noastră și fiica noastră în Hristos, Camelia Mihaela și cu copilașii săi, Johan Mihail și Maria Alexandra, cum spunem noi îndeobște, cu Mihai și Maria, care sunt fericiți acasă lângă mama lor. Așadar, se cuvine să mulțumim Domnului, pentru că ne-a adus atâta mângâiere și alinare și să cerem în continuare să ajute toate familiile greu încercate de pretutindeni.

Îi mulțumim Domnului și cerem în continuare ajutorul pentru toți cei care sunt în acest necaz al separării, fie prin divorț, fie prin măsurile luate de serviciile sociale, fie în alte împrejurări grele.

De aceea vă propun ca acum la final să rostim două rugăciuni din cartea de rugăciuni a Episcopiei noastre a Europei de Nord, pe care le-am alcătuit în mod deosebit pentru trăinicia familiei.”, a menționat în cuvântul său de învățătură Episcopul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate