duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEBrazilia | Socialistul Lula da Silva a câștigat, la limită, alegerile prezidențiale...

Brazilia | Socialistul Lula da Silva a câștigat, la limită, alegerile prezidențiale în fața lui Jair Bolsonaro

Socialistul Inacia Lula da Silva, 76 de ani, a câștigat alegerile prezidențiale din Brazilia, după ce s-a impus în turul II în fața președintelui în funcție, conservatorul Jair Bolsonaro. Conform Libertatea, Lula da Silva s-a impus în turul II cu 50,83% din voturi, iar actualul președinte a primit 49,17% din voturi.

„Începând cu 1 ianuarie 2023, voi guverna pentru cei 215 milioane de brazilieni, nu doar pentru cei care m-au votat. Nu există două Brazilii. Suntem o țară, un popor, o mare națiune”, a spus Lula da Silva.

Luiz Inácio Lula da Silva va fi la al treilea mandat, după ce a mai fost ales în două scrutinuri consecutive în perioada 2003-2010. El va depune jurământul de președinte pe 1 ianuarie 2023.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Deocamdată, Bolsonaro nu a recunoscut victoria adversarului său. Chiar și așa, cu o victorie în alegerile prezidențiale, Lula da Silva va avea de înfruntat o opoziție puternică, deoarece aliații lui Bolsonaro sunt majoritari în Congres.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate