joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEBrazilia | Socialistul Lula da Silva a câștigat, la limită, alegerile prezidențiale...

Brazilia | Socialistul Lula da Silva a câștigat, la limită, alegerile prezidențiale în fața lui Jair Bolsonaro

Socialistul Inacia Lula da Silva, 76 de ani, a câștigat alegerile prezidențiale din Brazilia, după ce s-a impus în turul II în fața președintelui în funcție, conservatorul Jair Bolsonaro. Conform Libertatea, Lula da Silva s-a impus în turul II cu 50,83% din voturi, iar actualul președinte a primit 49,17% din voturi.

„Începând cu 1 ianuarie 2023, voi guverna pentru cei 215 milioane de brazilieni, nu doar pentru cei care m-au votat. Nu există două Brazilii. Suntem o țară, un popor, o mare națiune”, a spus Lula da Silva.

Luiz Inácio Lula da Silva va fi la al treilea mandat, după ce a mai fost ales în două scrutinuri consecutive în perioada 2003-2010. El va depune jurământul de președinte pe 1 ianuarie 2023.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Deocamdată, Bolsonaro nu a recunoscut victoria adversarului său. Chiar și așa, cu o victorie în alegerile prezidențiale, Lula da Silva va avea de înfruntat o opoziție puternică, deoarece aliații lui Bolsonaro sunt majoritari în Congres.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE