joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEAutoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) s-a dus în Moldova cu o mașină...

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) s-a dus în Moldova cu o mașină furată

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) s-a deplasat peste Prut, într-o delegație oficială, într-o mașină furată. Acest lucru a fost descoperit la frontieră, unde oficialilor români li s-a adus la cunoștință că circulă cu un autovehicul ce apare furat din Italia.

„La graniţă ne-am confruntat cu o situaţie neplăcută. Una din cele două maşini a fost verificată şi am primit informarea că există o alertă pe această maşină. Autoturismul în cauză a trecut în patrimoniul Autorităţii pentru Digitalizarea României încă din 2020, de la înfiinţarea acestei instituţii, ca urmare a preluării patrimoniului instituţiilor anterioare. Există documente în sensul ăsta, pe bază de proces verbal. Această maşină a trecut pe la patru instituţii publice. Ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti, încă din 2017, prin care s-a confiscat acest bun, intră în patrimoniul ANAF. ANAF o valorifica cu titlu gratuit către Ministerul Comunicaţiilor, cu observaţia că a făcut parte dintr-un dosar civil. Ni s-a permis accesul mai departe pe teritoriul Republicii Moldova, cu observaţia că în momentul în care vor veni informări suplimentare voi fi notificat pentru acest fapt. Maşină am predat-o, imediat ce am primit notificarea Consulatului României în Republica Moldova, la structurile abilitate de acolo. Procedura de predare, până la clarificare, s-a întâmplat la finalul vizitei în Republica Moldova. A fost o problemă, s-a confirmat că există o alertă şi trebuie verificat cu statul de origine al acestei maşini – Italia”, a declarat Dragoş Vlad, miercuri la Antena 3, potrivit News.ro.

ADR a venit cu o serie de precizări privind situaţia petrecută pe 12 decembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Echipa Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) a participat, în cadrul delegaţiei conduse de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la vizita de lucru oficială la Chişinău, la invitaţia vicepremierului pentru digitalizare al Republicii Moldova. La graniţă, ne-am confruntat cu o situaţie inedită şi neplăcută: unul dintre autovehiculele delegaţiei române, aflat în patrimoniul ADR, a fost verificat, respectiv ne-a fost comunicată informarea apărută în sistemul informatic. Autoturismul respectiv a trecut în patrimoniul ADR în anul 2020, ca urmare a înfiinţării Autorităţii şi a preluării patrimoniului instituţiilor anterioare acesteia. Trecerea în patrimoniul ADR s-a realizat pe baza unui proces verbal de predare-primire încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, care la rândul său recepţionase autoturismul de la Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), odată cu desfiinţarea acestuia din urmă”, potrivit comunicatului de presă al ADR.

Instituţia a mai spus că „MCSI a primit autoturismul, cu titlu gratuit, tot de la o instituţie publică, Ministerul Finanţelor, prin Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), în patrimoniul căruia intrase ca urmare a unei decizii definitive a instanţei, în 2017, ce a presupus confiscarea autoturismului. ANAF are în vigoare o procedură prin care furnizează instituţiilor publice, spre folosinţă, bunuri rezultate ca urmare a executărilor silite şi confiscărilor”.

ADR se află în subordinea premierului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE