ACTUALITATEAustralia renunță la expresiile „extremism islamic” și „extremism de dreapta”, întrucât „nu...

Australia renunță la expresiile „extremism islamic” și „extremism de dreapta”, întrucât „nu mai sunt adecvate”

Serviciul de Informații Interne din Australia (ASIO) va renunța la expresiile „extremism islamic” și „extremism de dreapta” atunci când se referă la amenințări violente, întrucât cele două sintagme „nu mai sunt adecvate scopului”, informează joi dpa, citat de G4Media.

Directorul general al ASIO, Mike Burgess, a declarat că expresiile respective vor fi înlocuite cu „extremism violent cu motivație religioasă” și „extremism violent cu motivație ideologică”, care descriu mai precis ceea ce percep agențiile australiene din domeniul securității.

„Aceștia sunt termeni generali – și pot exista circumstanțe unde trebuie să precizăm o amenințare specifică ce se află în spatele lor – dar credem că această abordare va descrie mai exact și mai flexibil activitățile referitoare la securitate.

Este de înțeles faptul că unele grupuri de musulmani (și nu numai) văd aceste exprimări ca o reprezentare eronată a Islamului și consideră că îi stigmatizează, încurajând stereotipiile și divizarea [societății].

Limbajul nostru trebuie să evolueze pentru a fi în acord cu evoluția mediului amenințărilor.”, a spus Mike Burgess, care a prezentat evaluarea miercuri seara, la Canberra, conform abc news.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, a menționat că descrierea extremismului ca fiind de „dreapta” sau de „stânga” este irelevantă și nu se poate folosi în foarte multe cazuri.

Liderul ASIO a continuat prin a spune că „propaganda de extremă-dreapta s-a folosit de pandemie pentru a ilustra guvernele ca fiind [prea] autoritare și globalizarea, multiculturalismul și democrația ca fiind defectuoase și eșuate”.

În același timp, „extremiștii islamiști au portretizat pandemia ca o răsplată divină împotriva Occidentului pentru că au persecutat musulmanii”. Declarațiile controversate ale domnului Mike Burgess, printre care și afirmația că „pandemia a fost catalizator pentru discursul și credințele extremiste”, sunt relatate de The Guardian.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...