duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEAUR: Se pregătește falimentarea multor mii de firme din România

AUR: Se pregătește falimentarea multor mii de firme din România

Alianța pentru Unirea Românilor avertizează guvernul Ciolacu asupra efectelor distructive pe care le va avea Proiectul de lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru care executivul intenționează să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului.

AUR anunţă printr-un comunicat de presă că a depus mai multe amendamente la acest pachet de măsuri.

„Iluzia unei echilibrări bugetare bazate preponderent pe contribuția companiilor mici și mijlocii și pe o taxare irațională a consumului este ultima speranță de care se agață un guvern iresponsabil și neprofesionist”, spune AUR, care atrage atenţia că „întreaga filosofie a așa-zilelor măsuri ne va costa însă foarte scump odată pornit tăvălugul scumpirilor”.

„Principala grijă a premierului este să facă rost de bani pentru a încheia un exercițiu bugetar dezastruos. A doua problemă a lui Marcel Ciolacu este să se asigure că va mai avea de unde să colecteze taxe și impozite la anul, în condițiile în care pregătește falimentarea multor mii de firme din România”, se menţionează în comunicatul menţionat.

Dincolo de criticile lansate, AUR propune o serie de măsuri care ar trebui luate pentru a fi asigurate resursele bugetare și pentru a stimula productivitatea:

–              Instituirea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari din România
–              Relansarea investițiilor publice
–              Relaxarea fiscală, care să dea un impuls producției de bunuri și consumului
–              Reducerea aparatului administrativ

Aceste măsuri au fost cuprinse în amendamentele depuse la Parlament de Alianța pentru Unirea Românilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Instituirea unor taxe de solidaritatepentru companiile mari? De ce nu impozit pe profit pentru companiile mari? De ce nu scadrerea dreastica a aparatului admijistrativ de stat, care este bugetfag? De ce nu tranșarea definitiva a chestiunii pensiilor speciale? Nici AUR nu “fluiera in biserica”, din pacate. AUR da semne ca este doar “controlled oposition”, nu un partid autentic de renastere nationala. Vizite in Israel ca sa “ia lumina”, promisiunea ca multi evrei vor primi cetatenie romana, etc., acest partid va fi o dezamagire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate