luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIArhiepiscop catolic, reacție dură după declarațiile Papei Francisc privind homosexualii: Se pare...

Arhiepiscop catolic, reacție dură după declarațiile Papei Francisc privind homosexualii: Se pare că încearcă să forțeze eliminarea catolicilor care vor să rămână fideli învățăturii Bisericii. Are de partea sa „deep state-ul” și elitele globaliste

Declarațiile Papei Francisc privind legalizarea unei forme de parteneriat civil între persoanele de același sex au stârnit o nouă furtună în sânul Bisericii Romano-Catolice.

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a scris că „nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că aceste afirmații sunt totale heterodoxe și constituie o cauză foarte serioasă de scandal pentru credincioși”.

El consideră că declarațiile Papei Francisc reprezintă „a n-a provocare prin care partea ultra-progresivă a ierarhiei vrea să provoace o schismă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Arhiepiscopul nu se referă la Suveranul Pontif ca la „Papa”, ci îi spune pe numele laic, Jorge Mario Bergoglio. Vigano notează că „Bergoglio încearcă în mod imprudent să crească mizele, printr-un crescendo de afirmații eretice într-un așa fel încât să forțeze partea sănătoasă a Bisericii – care include episcopi, clerici și credincioși – să-l acuze de erezie, astfel încât el să declare acea parte a Bisericii drept schismatică și „dușman al Papei” ”, a scris el într-un articol publicat pe Lifesitenews.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Vigano consideră că Papa urmărește expulzarea celor care urmează tradiția credinței catolice, cu scopul „de a-și consolida propria putere într-o Biserică ce numai nominal ar fi Catolică, dar care în realitate ar fi eretică și schismatică”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate – Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Această decepție se bazează pe susținerea elitei globaliste, a mainstream media și a lobby-ului LGBT, față de care mulți clerici, episcopi și cardinali nu sunt deloc străini”, a continuat Vigano, despre intențiile Papei Francisc.

Arhiepiscopul italian se teme că Papa Francisc va aproba eventualele persecuții laice împotriva episcopilor și preoților catolici care vor denunța, conform dogmei creștine, relațiile homosexuale.

„Bergoglio va avea de partea sa, în acest fel, nu doar „biserica paralelă” (deep church) reprezentată de rebeli precum Părintele James Martin și aceia care promovează „Calea Sinodală” germană, dar și „deep state”-ul american. Nu este surprinzător că în documentarul respectiv este și o susținere pentru candidatul Democrat de la următoare alegeri prezidențiale, împreună cu o deconcertantă condamnare a politicii Administrației Trump”, scrie Vigano.

„Ca și catolici, suntem chemați să fim alături de cei care apără viața, familia naturală și suveranitatea națională. Credeam că îl avem pe Vicarul lui Hristos de partea noastră. Suntem conștienți că în această bătălie epocală, cel care ar trebui să conducă Barca lui Peter a ales să fie de partea inamicului, pentru a o scufunda”, încheie arhiepiscopul Vigano.

Acesta nu este singurul care a luat poziție împotriva declarațiilor Papei Francisc, alături de el fiind și episcopii americani Joseph Strickland și Thomas Tobin, dar și o serie de teologi romano-catolici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate