ACTUALITATEAproape toate avorturile interzise în statul american Arkansas

Aproape toate avorturile interzise în statul american Arkansas

Corpul legislativ al statului american Arkansas a votat aprobarea măsurii care va interzice aproape toate avorturile, mai puțin cele în care acesta ar fi necesar pentru salvarea vieții mamei, conform Breitbart. 

Parlamentarii au trimis acum Legea privind protecția copilului nenăscut din Arkansas guvernatorului Asa Hutchinson (republican), care este pro-viață, dar are anumite rețineri dacă măsura ar duce la o contestație directă legii dreptului la avort, dată de Curtea Supremă, în 1973 (Roe v. Wade). 

„Întotdeauna am semnat fiecare proiect de lege pro-viață ce a ajuns pe biroul meu, însă acesta mi-a dat de gândit, întrucât este o provocare directă adusă deciziei Roe v. Wade. Nu include victimele violului sau a incestului ca excepții, dar vreau să analizez asta. Să mă uit la perspectivele acestuia [proiectului de lege] și apoi să fac o decizie.”, a declarat guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson. 

Acțiunea Studenți pentru viață S.U.A. (Students for Life America Action) au abordat subiectul în numele legislației referitoare la apărarea vieții. 

„Protejarea vieții în drept reprezintă decența comună pe care o datorăm fiecărei ființe umane. Îl îndemnăm pe guvernatorul Hutchinson să semneze Legea pentru protecția copilului nenăscut din Arkansas, astfel încât viața copiilor nenăscuți să fie protejată prin lege.”, a declarat Kristan Hawkins, președintele grupului, într-o declarație trimisă către Breitbart News. 

Anul trecut, în România s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol. La noi în țară, avortul a fost legalizat în 1958 și interzis, mai apoi, în anul 1966, fiind posibil doar în situații extreme: viața mamei pusă în pericol, viol, incest, invaliditate psihică sau fizică gravă sau dacă vârsta mamei depășea 45 de ani. Imediat după Revoluție, în 1989, avortul a fost complet legalizat, acest fapt fiind un catalizator puternic al declinului demografic – din 1958 până în 2008 s-au înregistrat peste 22 de milioane de avorturi în România. 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...