OPINIIAgonia unui partid

Agonia unui partid

Am trăit o bună parte din viață în cultul partidelor istorice, în special al PNL și am cunoscut istorici mari ai acestei țări, nu din ăia cu nume de condiment (Constantiniu, Buzatu, Berindei, Giurescu…), care mi-au vorbit de „bărbați de stat”.

La lansările mele de carte i-am avut prezenți pe Radu Câmpeanu, Constantin Bălăceanu Stolnici, iar la Arhiva CNSAS am întâlnit și liberali cu care am schimbat două vorbe.
Am văzut în istoria lor minusurile, dar mai cu deosebire ceea ce au clădit pentru Țara Românească. Enorm.

Am văzut în cărți și arhive creștinismul lor, lupta, eroismul, martirajul!

Un întreg rând în biblioteca mea este numai despre liberali. Boieri, cu carte, plecați de la 1948, cu credință mare și patriotism, spirit de sacrificiu, cu viață așezată, cunoscută românilor de rând, cu slujirea interesului național.

Verticali, nu moluște.

În arhive am descoperit mulți ofițeri/ agenți polițiști și agenți SSI care au sprijinit – prin fapte și informații – oameni politici liberali, au luptat pe front și au sfârșit în gulag! Au oasele la groapa comună, bolșevicilor peneliști de azi! E adevărat că unii au încălcat legea, au făcut sluj, erau în activitate, au mizat pe ei și au pierdut.

Acum cinci ani i-am făcut o monografie celui mai bun ministru de Interne, avocatul liberal Vasile Lascăr. Omul care in 1903 a reformat Poliția. Nimeni de la PNL nu s-a ostenit sa vină, că ei trăiesc numai în prezentul continuu și îl confundă pe Vasile Lascăr cu Lascăr Catargiu. Am scris in reviste și i-am cunoscut urmașii de la Paris ai ministrului care au fost la un curs al DGA.

De ani buni mă tot bătea gândul la ce voi face după trecerea în rezervă.

Dar:
Am văzut droaia de podoabe, vânduți, mândreți și pițipoance care au umplut partidul.
Am văzut execuția pe mutește a lui Crin Antonescu. Mi s-a aprins un beculeț…
Am văzut pe cotistul, pe cel care-a ars etapele, îngâmfatul, fanul golfului pe burta goală, vânzătorul, comandantul suprem, năimitul venit de la Partidul german la liberali, ieștit din spuma mării, făcut vodă din butoane. Mi s-a aprins un girofar. Hopa!

Acum e scos la înaintare vopsitul ăsta, slab și bâlbâit, care intră prin alunecare în Constituție, cu trecutul cețos, cu apucături de nazist, șiret și vindicativ, negru în cerul gurii, tot pe repede înainte făcut senator, ministru, prim-ministru și acum catindat și cu mari pretenții. Pun pariu că dacă îi dai un stilou în mână, tremură cu el, așa e de slab.
Cred sincer că ultimii doi au fost puși de „sistem” să torpileze PNL. Și cu ei mai sunt câțiva care tot spre asta împing partidul istoric. În caz că nu sunt exploatați în orb, sunt iresponsabili. Tertium non datur.

Când văd ce decizii antinaționale iau, în răspărul credinței, al tradiției, al valorilor, al interesului țării și al cetățeanului, aproape nu-mi vine să cred în ce grad de dezagregare și derapaj au ajuns.

Mâine e congresul.
Nu e nicio bucurie scindarea, e lucrătură tot a mafioților care ne-au pus genunchiul pe cap, nouă, ca români.
Peste ani sper să nu se zică de ei ce scria Argetoianu: „În loc să moară boierește, s-a desfăcut țigănește!”

P.s. Pentru „combatanții” pufoșei de pe Facebook: nu mor de grija altuia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. D-le colonel, cu tot respectul, dvs chiar credeati ca dupa 1989 vor reaparea partidele istorice, asa cum le stiam noi inainte de 1944? Formate din cine, d-le colonel? Din indivizi nascuti si crescuti in timpul comunismului, multi fii sau nepoti de nomenclaturisti si activisti PCR, securisti, urmasi ai celor care i-au bagat la inchisoare pe adevaratii liberali, taranisti si mai ales legionari? Dupa 1989, ceea ce s-a numit PNL sau PNT-CD au fost caricaturi ale partidelor interbelice, au fost acolo doar cativa oameni care inca mai aveau in ei adevaratul “sange” de liberal sau taranist cum bine stim, in rest aproape toti proveneau din structurile PCR/UTC…Crema intelectualitatii romanesti, elita tarii, aproape un milion de oameni au fost masacrati in temnitele comuniste, asa ca de unde sa avem pretentii la PNL dupa 1989? Iar dupa fuziunea cu oamenii lui Basescu, cu atat mai putin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate