ACTUALITATEZiua Națională a Ungariei | Literele de pe Tâmpa, din Brașov, vor...

Ziua Națională a Ungariei | Literele de pe Tâmpa, din Brașov, vor fi iluminate în culorile steagului Ungariei

Literele de pe Tâmpa și de pe clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate vineri seară în culorile roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei, întrucât vineri este Ziua Națională a Ungariei, informează Mediafax.

Potrivit recensământului din 2011, în Brașov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari, reprezentând aproximativ 10% din populația orașului.

„Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în această seară în culorile roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei, pentru a marca importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, un oraș care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor „Cetății” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) și sașii din „Orașul Vechi” (Altstadt, Óbrassó).

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naționale. Ziua Națională este sărbătorită pe 20 august. Este o zi importantă și marcată și de etnicii maghiari din Transilvania și Banat.

Potrivit datelor recensământului din 2011, în Brașov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Județul Brașov.
Facem mențiunea că, din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei.”, scrie într-o postare pe Facebook, Primăria Municipiului Brașov.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

  1. Brașov a devenit al treilea fief al neocomuniștilor de la USR, după Timișoara și București. Sunt manipulați de presa sectei Rezist.

  2. InRomania ne capuseaza sclavii care vor segregare prin orice mijloc. Daca romanii ar fi UNITI nimic din toate acestea nu s-a intampla. Si totusi iaca un discurs al lui Viktor Orban din 2018 absolut bestial. Nu ma pot abtine sa nu il admir si sa nu imi doresc sa avem si noi un asemenea om politic:

    https://www.youtube.com/watch?v=zyOoM3dzBSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...