luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEZiaristul Radu Tudor spune că nu e de acord cu religia la...

Ziaristul Radu Tudor spune că nu e de acord cu religia la BAC: Religia nu e nici aritmetica, nici geografie, nici desen. Nu e o materie

Ziaristul Radu Tudor (Antena 3) a intrat în dezbaterea cu privirea la posibilitatea alegerii materiei „religie” la bacalaureat, afirmând că nu este de acord cu așa ceva. Din punctul său de vedere, religia „nu e o materie”. Radu Tudor a invocat statul laic, care a dat cultelor „un loc bine determinat, fără interferente ce dau naștere la interpretări periculoase”.

„Nu sunt de acord cu introducerea religiei ca materie de bacalaureat, chiar și opțională.
Religia nu e nici aritmetica, nici geografie, nici desen. Nu e o materie. E ceva serios și intim. Se învață în primii 7 ani de acasă, cine-i are…
Apoi se aprofundează în seminarii și facultăți de teologie, cine vrea o specializare.
Să nu sărim calul, sa ne păstram limitele și bunul simt, în cadrul stabilit de România moderna a ultimilor 150 de ani.
Statul laic se respecta pe sine acordând cultelor un loc bine determinat, fără interferente ce dau naștere la interpretări periculoase.
Dacă începem sa amestecam politica, școala și biserica, o sa iasă un talmeș-balmeș.
Maine va dori cineva din Educație sa dea preoții lucrări de control și teze.
Să-și păstreze fiecare menirea și rolul în societate”, a scris Radu Tudor.

Reamintim că 13 culte din România au solicitat, MEN, ca să existe posibilitatea alegerii, ca materie opțională, a religiei la examenul de bacalaureat.

Fostul ministru al educației, Daniel Funeriu, s-a declarat de acord cu propunerea. Dan Negru a vorbit despre importanța religiei în cultura europeană.

De menționat este și faptul că în Constituție, statul român nu este definit ca stat laic, ci neutru religios.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

  1. Totuși, nu sunt destule materii la care se dă bacul? La copii nu se gândește nimeni? Pe logica asta vor cere mulți „să se dea la bac”!

  2. Trompeta serviciilor “ziaristu” are opinii ca si el e om. Ati si gasit din cine sa citatzi. Alt fomist al lu Klaus nu gaseati decat Radu tudor. De fapt cinei asta si cu ce se ocupa?

  3. Radu Tudor merge până acolo incat susține că popii sunt hoții țării.
    Că iau bani de la săraci ca să ducă preoteasa la mare.

  4. CNN Antena 3 discuta probleme fundamentale cu diletanti si analfabeti religios. Un post de tradatori ai neamului romanesc. Noroc ca s-a cam lamurit lumea despre ei ,mai ales de cand gadea a fost la inceputul pandemiei la scolarizare prelungita in sua-tara satanistilor. Cred ca i-au montat un cip manciurian!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE