ACTUALITATEZeci de medici și psihologi francezi semnează o scrisoare-manifest împotriva schimbării de...

Zeci de medici și psihologi francezi semnează o scrisoare-manifest împotriva schimbării de sex a copiilor: O derivă serioasă comisă în numele emancipării „copilului transsexual”

Un colectiv de profesioniști și cercetători în îngrijirea copiilor (medici, psihiatri, psihanaliști, juriști, magistrați, profesori de educație națională, filosofi, sociologi etc.) – aproximativ 50 de personalități din Franța – protestează împotriva discursului legat de „autodeterminarea” copilului, care legitimează o creștere bruscă a cererilor de schimbare de sex, în special în rândul adolescenților, relatează L’Express, citat de Smart Radio.

„Nu mai putem ignora ceea ce ni se pare o derivă serioasă comisă în numele emancipării „copilului transsexual” (cel care declară că nu s-a născut în „corpul potrivit”). Numai cu argumentul «sentimentelor» ridicate la rang de adevăr, discursurile radicale legitimează cererile de schimbare de sex.

Dar acest lucru se face cu prețul tratamentului medical pe tot parcursul vieții sau chiar al tratamentului chirurgical (îndepărtarea sânilor sau a testiculelor). Acest fenomen și acoperirea sa puternică în mass-media sunt cele care ne îngrijorează și nu alegerile adulților transsexuali.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Gândind că oferă o soluție, guvernul scoțian a emis pe 12 august noi linii directoare de incluziune LGBT, care vor permite copiilor care intră în școala primară să își poată schimba numele și genul fără consimțământul părinților.

Ceea ce se întâmplă acum în anumite state s-ar putea întâmpla foarte repede peste tot în Europa: promovarea acestor proceduri a avut ca rezultat în ultimii ani o inflație considerabilă a cererilor de schimbare de sexul în rândul copiilor și mai ales în rândul fetelor adolescente.

Potrivit lui Jean Chambry, psihiatru responsabil de CIAPA (Centre Intersectoriel d’Accueil pour Adolescent in Paris), acum aproape zece ani existau aproximativ zece cereri pe an, iar 2020 erau zece pe lună.

Cum am ajuns aici? Și avem (încă) dreptul de a reacționa fără a fi insultați sau amenințați? Cum poate fi considerat dreptul la autodeterminare un progres? Acest fenomen, „copilul transsexual”, este în realitate o mistificare contemporană care trebuie denunțată energic.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În numele bunăstării și a libertății fiecăruia, un copil, eliberat de acordul părinților săi, va putea „alege” așa-numita identitate de gen.”

Dar copilul este o ființă în proces de dezvoltare, viitorul său evoluează constant înainte de a atinge un stadiu de maturitate. Există unanimitate pe această temă în rândul neurologilor, psihanaliștilor, psihiatrilor, pediatrilor și a tuturor specialiștilor.

Copilul, și cu atât mai mult adolescentul, este acaparat într-o logica ale cărei consecințe duc la destabilizare mentală, o ruptură față de familie și de toți cei care refuză să-și împărtășească punctul de vedere.

Această constrângere generează un discurs antisocial și acuzator, impune anturajului un limbaj specific. Discursurile acestor tineri sunt adesea stereotipate, ca și cum ar fi pierdut toată gândirea critică (care este o caracteristică a aderenței la o secta).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Denunțăm această răpire a copilăriei. Este urgent să informăm cetățenii de toate profesiile, de toate orientările, de toate vârstele, despre ceea ce mâine ar putea deveni unul dintre cele mai mari scandaluri de sănătate și etică, pe care le-am fi lăsat să se întâmple fără să spunem un cuvânt: modificarea corpurilor copiilor.

Pentru că, spunându-le copiilor că li s-a „atribuit” un sex la naștere și că îl pot schimba liber, îi facem pacienți pe viață: consumatori de substanțe chimice hormonale comercializate de companiile farmaceutice, consumatori care recurg din ce în ce mai mult la operații în căutarea visului himeric al unui corp fantezist.

Confuzia domnește, în mare măsură menținută în scopul manipulărilor care afectează umanitatea în cel mai profund substrat: evoluția, temporalitatea, rătăcirile și îndoielile sale.

În numele respingerii unei presupuse atribuiri de sex, asistăm, jenați, fără a înțelege nimic, la o atribuire de identitate. Astfel, fetele care erau considerate altădată doar «băiețoase”, sunt prezentate astăzi ca transsexuale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu, cu siguranță, în numele protecției copiilor nu mai putem să tăcem! Refuzăm ca, în numele „drepturilor omului”, să fie contestată această bază comună – universalismul drepturilor – care constituie fundamentul umanității.”, scrie în manifestul specialiștilor menit să tragă un semnal de alarmă împotriva ideologiilor sexuale care promovează libertinajul în acest sens.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate