ACTUALITATEZeci de creștini au fost măcelăriți în Republica Democrată Congo

Zeci de creștini au fost măcelăriți în Republica Democrată Congo

Islamiștii radicali au ucis cel puțin 30 de creștini, au violat 10 tinere și fete și au răpit alte cincisprezece în urma unor atacuri recente din Republica Democrată Congo (RDC), a a informat miercuri Christian Post, citat de Breitbart.

În perioada 20 noiembrie – 3 decembrie, jihadiștii au efectuat raiduri violente asupra a cinci sate din provincia Kivu de Nord, nord-estul RDC. Înarmați cu arme, machete, bâte, săbii și topoare, islamiștii au înconjurat biserici din fiecare dintre cele cinci sate și au procedat la atacarea creștinilor din interior.

„Zece fete au fost violate și 15 fete răpite dintr-o Biserică Anglicană și dintr-o Biserică Romano-Catolică, 14 creștini au ajuns la spital în stare critică cu răni la cap, iar alții cu mâinile și picioarele fracturate din cauza folosirii armelor, a machetelor, a bâtelor, a săbiilor și topoarelor somaleze”, a afirmat un martor, citat de Christian Post.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Potrivit autorităților locale, militanții au vizat în mod specific creștinii, care reprezintă 95% din populația locală, ucigându-i pe cei care au refuzat să se convertească la islam. Se pare că islamiștii responsabili de atacuri aparțin Forțelor Democratice Aliate (ADF), un grup terorist aliat cu Statul Islamic.

Sub conducerea lui Musa Baluku, ADF a devenit cel mai activ și mai violent grup terorist din RDC în ultimii doi ani și a comis zeci de atacuri care implică crima, violul și răpirea de femei și copii, precum și sclavie și convertiri forțate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Într-unul dintre cele mai recente atacuri, un supraviețuitor creștin a asistat la uciderea soției sale și a celor trei copii în timp ce se ascundea într-o baie. Într-un alt sat, un pastor creștin i-a văzut pe toți cei cinci membri ai familiei sale măcelăriți după ce au refuzat să se convertească la islam.

„Au încercat, de asemenea, să-mi forțeze soția și cei patru copii ai noștri să se convertească la islam, dar când au refuzat să se convertească, mi-au împușcat soția în cap, în timp ce cei patru copii ai noștri erau tăiați în bucăți cu o sabie somaliană”, a spus pastorul.

Conform International Christian Concern (ICC), peste 800 de persoane au fost ucise în atacuri militante violente în regiunea Kivu din RDC chiar din 31 octombrie 2020.

„ISIS a reușit să formeze o nouă sectă în această zonă în ultimele câteva luni, cunoscută sub numele de provincia statului islamic din Africa Centrală”, a raportat CPI . „Deoarece guvernul continuă să nu-și protejeze poporul, creștinii din această zonă vor suferi greul grupurilor extremiste islamice”.

Kivu Security Tracker, o inițiativă de cercetare care cartografiază tulburările din estul Congo, a raportat că ADF a răpit 5.361 de persoane din 2017 și a ucis violent cel puțin 3.971 de persoane.

Împreună cu atacurile sale frecvente din provincia Kivu de Nord, ADF este, de asemenea, suspectat că a comis atrocități în provincia Ituri, inclusiv uciderea a cel puțin 58 de persoane în atacuri asupra a două sate în septembrie.

La finalul anului trecut, organizația „Open Doors” afirma că persecuția creștinilor a atins un nivel nemaîntâlnit pe glob, aproximativ 260 de milioane de creștini confruntându-se cu un „nivel ridicat de persecuție”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...