ACTUALITATEZara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius și Uterque Fashion...

Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius și Uterque Fashion vor fi puse sub o singură umbrelă

Inditex România, parte a grupului spaniol Inditex, , va fuziona cu Bershka Carpati, Oysho Ro, Massimo Dutti Ro, Pull&Bear Ro, Zara Home Ro, Stradivarius Ro și Uterque Fashion, companii cu venituri cumulate de 690,14 milioane de lei la finele anului trecut, relevă date analizate de Profit.ro.

Toate cele opt societăți implicate în operațiunea de fuziune, al căror obiect de activitate este comerțul cu amănuntul al îmbrăcămintei în magazine specializate, au ca asociat unic Industria De Diseno Textil (Spania), compania-mamă a grupului Inditex, unul dintre cele mai mari grupuri de retail în domeniul articolelor textile din lume. Fuziunea își va produce efectele de la 1 noiembrie 2021, când Bershka Carpati, Oysho Ro, Massimo Dutti Ro, Pull&Bear Ro, Zara Home Ro, Stradivarius Ro și Uterque Fashion își vor înceta activitatea, se vor dizolva fără a intra în lichidare și vor fi radiate de la Registrul Comerțului. Patrimoniul celor șapte firme va fi transferat către Inditex România.

„Grupul Inditex trece în prezent prin schimbări structurale la nivel global, al căror scop este simplificarea și raționalizarea organizării, funcționalității și managementului grupului. În acest scop, grupul Inditex intenționează să-și consolideze (să unifice) mărcile comerciale într-o singură entitate pe fiecare piață pe care este prezent, inclusiv pe piața din România”, se arată într-un document al Inditex România.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...