duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEXavier Martinet, vicepreședinte Dacia: Ne temem că mașinile vor deveni obiecte de...

Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia: Ne temem că mașinile vor deveni obiecte de lux

Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia Sales & Marketing, a declarat că există temerea că vehiculele vor deveni produse de lux, scrie Economica.net.

El a menționat că recenta criză a avantajat, dar și a dezavantajat marca Dacia.

„În orice criză apar oportunități, iar ceea ce vedem noi este că inflația și scumpirea unor componente și materii prime a dus la creșterea prețului mașinilor. Unii dintre cumpărători văd cum o mașină de 20.000 – 25.000 de euro a ajuns să coste peste 30.000 de euro, iar astfel Dacia devine o alternativă foarte bună. Dar, în același timp, odată cu scumpirea mașinilor, pierdem o parte dintre clienții care, venind probabil de pe piața mașinilor second-hand, își doreau mașini foarte accesibile. Deci Dacia câștigă și pierde totodată. Asta nu ne bucură, dar, raportat la alte mărci de volum, cred că avem un avantaj.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu ani în urmă nu ne gândeam că un model Dacia va depăși prețul de 20.000 de euro. Dar atunci nu exista o criză a semiconductorilor, un război în Ucraina, prețul oțelului nu se dublase, nici cel al aluminiului nu crescuse cu 40%, etc. Lumea se schimbă, piața se schimbă și, în actualele condiții, creșterea prețului este inevitabilă. Așa cum vedeți scumpirile în gospodăria proprie și companiile auto le văd în propriul ciclu de producție. Nu am plănuit această creștere de prețuri, dar toți producătorii au fost nevoiți să o aplice. Întrebarea la care nu avem încă răspuns este dacă mașinile vor mai fi suficient de accesibile pentru toată lumea. În prezent ne temem că vehiculele vor deveni un obiect de lux. Aceasta este o problemă a întregii industrii auto. Sigur, nu suntem mulțumiți de situație, dar nu avem ce face, a declarat șeful diviziei de vânzări și marketing a Dacia”, a declarat șeful Dacia, potrivit economica.net.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. masina e buna, problema e ca s-a facut exces de ea. Cand orice gigel isi cumpara cate 2-3 masini si mai si merge pana la coltul strazii sa cumpere paine, atunci avem o problema.
    Dar orice exces se regleaza, vom ajunge sa folosim biciclete care vor costa cat o masina. Deja imi apar pe fb reclame cu biciclete Mercedes de cateva mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE