joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEX a cedat presiunii UE de a elimina postările pro-Hamas, după ce...

X a cedat presiunii UE de a elimina postările pro-Hamas, după ce comisarul european Thierry Breton a amenințat cu interzicerea întregii platforme

Platforma de socializare X a eliminat sute de „conturi legate de Hamas” și a luat măsuri pentru a elimina sau semnala zeci de mii de postări de la atacul asupra Israelului, a declarat joi directorul general al portalului cunoscut anterior sub numele de Twitter, Linda Yaccarino, conform Remix News.

„Astăzi, am răspuns la scrisoarea Comisiei Europene prin care se solicită o actualizare cu privire la modul în care răspundem la acest conflict. Munca noastră este în desfășurare”, a scris Yaccarino miercuri într-o scrisoare către Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, publicată pe X.

Anterior, Uniunea Europeană a amenințat că va bloca platforma și o va lovi cu amenzi masive pentru presupusa „dezinformare”. Proprietarul platformei, Elon Musk, a răspuns cerând UE să ofere exemple concrete pentru a-și susține afirmațiile.

Breton a emis un avertisment public lui Musk, susținând că platforma nu a luat măsuri împotriva conținutului ilegal legat de atacul terorist de acum mai bine de o săptămână al Hamas asupra Israelului. Breton i-a dat lui Musk 24 de ore pentru a răspunde.

UE a impus un nou regim de cenzură în temeiul Digital Services Act (DSA), care a intrat în vigoare în luna august a acestui an. DSA oferă Bruxelles-ului o largă libertate de a cenzura rețelele de socializare mari.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE