ACTUALITATE Vremea săptămâna 02–08 noiembrie : nopți reci, ceva ploi, ceva ceață!

Vremea săptămâna 02–08 noiembrie : nopți reci, ceva ploi, ceva ceață!

Prima săptămână din noiembrie vine cu temperaturi care vor caracteriza o vreme mai caldă decât normalul perioadei, asta până spre weekend, când ajungem la valori apropiate de normal.

Cu toate acestea, vor fi zile când valorile minime vor coborî în multe zone spre pragul de îngheț iar ceața și bruma vor face și ele parte din fenomenele meteo de care vom avea parte.

Luni, 02 noiembrie: Minimele nopții pleacă de la valori de –2, –3 grade în zonele montane, –0 spre 2 grade prin depresiunile transilvane, nordul Munteniei, zonele deluroase ale Moldovei. În restul Munteniei, Moldova, Dobrogea (sudul regiunii), minimele vor atinge 2- 4 grade, mult mai cald (7 – 8 grade) urmând să avem prin Banat, Crișana, NV Maramureșului și N Dobrogei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Maximele zilei pleacă de la valori de 6 – 8 grade în zonele montane (cu 3 – 5 grade pe creste), 10 – 12 grade prin Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana. În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem cele mai ridicate valori ale zilei, 13 – 15 grade.

Ploi slabe sunt așteptate prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și zonele montane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Marți, 03 noiembrie: Noaptea aduce minime de la 6 spre 8, 9 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Banatului și Crișanei, unde urcăm la valori de 10 – 12 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de la 3 spre 5, 6 grade.

În Banat, Crișana, SV Olteniei maximele ating chiar valori de 16 – 18 grade, în timp ce în restul țării rămânem cu 10 – 12, 13 grade, valori mai scăzute urmând să avem în zonele montane și prin nordul, estul Moldovei (7 – 9 grade). În sudul extrem al Munteniei și Olteniei vorbim de temperaturi diurne de 14 – 15 grade.

Despre precipitații vorbim în bună parte din țară, cu excepția Banatului și Crișanei. Cantități de 10 – 15 l/mp se pot atinge prin Moldova și zonele montane.

Miercuri, 04 noiembrie: Noaptea aduce minime cuprinse între 8 – 10, 11 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, estul extrem al Moldovei, nordul Olteniei, unde nu trecem de 4 – 6 grade.

Valorile maxime urcă spre 16 – 17 grade prin Banat, Crișana, respectiv 14 – 15 grade prin Maramureș, Transilvania, Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea. În Moldova, estul Olteniei și al Munteniei vorbim de temperaturi diurne care ajung la 12- 13 grade, cu 8 – 10 grade în zonele montane (7 – 8 grade pe creste).

Ploi slabe avem prin zonele montane, prin Muntenia, estul Dobrogei, vestul extrem al Banatului.

Prognoza detaliată o puteți citi aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate