joi, septembrie 21, 2023
ȘTIRIVremea | Prognoza meteo pentru săptămâna 15 - 21 februarie: De...

Vremea | Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 21 februarie: De la minus 15 la plus 11 grade. Și invers

Avem parte de o săptămâna în care vom alterna de la ger și zile cu maxime negative la episoade de încălzire care vor duce maximele și la 10 – 11 grade. Precipitații slabe, mai ales ninsori. Vorbim de o săptămână deficitară din punct de vedere al precipitațiilor, doar prin Moldova, zonele montane, Maramureș și Transilvania urmând să se acumuleze un 3 – 5, 7 l/mp, iar prin nordul Orientalilor 10 – 15 l/mp. Mare parte din aceste precipitații vor fi doar ninsori.

Luni, 15 februarie:
Începem săptămâna cu o vreme mult mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi minime care vor coborî, la nivelul întregii țări, spre valori de –5, –7, chiar –8 grade. În zonele montane vorbim de ger în toată regula, cu temperaturi de –12, –14 grade.

Maximele rămân negative doar prin nordul și centrul Moldovei (-0 spre –2 grade), Transilvania și Maramureș (-0 spre –2, –3 grade), în timp ce prin zonele montane vorbim de valori de la –10 spre –12 grade. În restul țării vorbim de maxime pozitive, de la 1 spre 3, 4 grade, iar prin Oltenia și vestul Munteniei sunt posibile chiar 5 – 6 grade.

Sunt posibile precipitații (ninsori) prin Meridionali, Moldova, Maramureș, Transilvania, nordul Dobrogei iar seara și prin estul Munteniei. Vorbim de cantități slabe, care doar prin zonele montane se pot apropia de un 3 – 5 l/mp.

Marți, 16 februarie:
Ne așteaptă o noapte deosebit de rece prin nordul Moldovei, și zonele montane, cu minime ce ajung la –14, –16 grade, dar ger va fi și prin restul Moldovei, Transilvania, Maramureș (-8 spre –10 grade). Și în restul țării vorbim de minime mult sub 0 grade, spre –5, –7 grade.

În nordul Moldovei și prin zonele montane și maximele zilei vor rămâne la valori apropiate de pragul gerului (-8 spre –10 grade), dar maxime negative vom avea și în restul Moldovei, Dobrogea, mare parte din Muntenia, mare parte din Transilvania și Maramureș (-1 spre –3, –4 grade). Banatul, Crișana, Oltenia, vestul Munteniei și vestul Transilvaniei se vor bucura de maxime pozitive, spre 2 – 4 grade.

Precipitații slabe (fulguieli) vor fi posibile prin Meridionali, nordul Orientalilor.

Miercuri, 17 februarie:
Urmează o nouă noapte foarte rece, cu minime care vor coborî, în cea mai mare parte a țării, spre valori de –7, –9 grade, iar prin nordul Moldovei și zonele montane coborâm spre –12, –14 grade. Temperaturi minime mai ușor de suportat vor avea cei din Banat, Crișana, unde ne oprim la –2, –4 grade.

Maximele rămân negative doar prin zonele montane (-2 spre –4, –5 grade), iar prin estul Munteniei, Dobrogea, mare parte din Transilvania, Maramureș, Moldova se vor atinge 2 – 4 grade. Prin sudul Transilvania, Oltenia, Muntenia, Crișana maximele ajung la 5 5- 7 grade, iar în Banat vom putea avea chiar valori de 9 – 10 grade.

Sunt posibile precipitații mai ales odată cu a doua parte a zilei. Prin Banat și Crișana avem parte de ploi, iar prin zonele montane, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei vom avea parte de ninsori slabe. Vorbim tot de cantități neimportante, spre 3 – 5 l/mp.

Joi, 18 februarie:
Avem parte de o ameliorare din punct de vedere al temperaturilor minime, care doar prin zonele montane mai coboară spre –5, –7 grade, în timp ce în bună parte din țară se vor opri la –1, –3 grade. Prin vestul Banatului, prin nordul Moldovei dar și prin Oltenia vorbim de minime pozitive, de la 1 spre 3 grade.

Maximele marchează o încălzire evidentă, cu valori de 8 – 10 grade în cea mai mare parte a țării, doar prin nordul extrem al Moldovei urmând să ne oprim la valori de 0 – 2 grade, prin Transilvania 5 – 7 grade iar prin zonele montane vorbim de maxime de la –2 spre –4 grade.

Avem parte de ninsori, pe timpul nopții și al dimineții prin Orientali, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, iar prin Dobrogea, sudul Moldovei, Crișana vor fi ploi. Cantitățile așteptate rămân tot la 3 – 5 l/mp, doar prin Maramureș sunt posibile un 10 – 15 l/mp.

Vineri, 19 februarie:
Moldova, Maramureșul, au parte de o nouă noapte foarte rece, geroasă, cu valori de la –8 spre –10, –12 grade, iar prin nordul Crișanei și al Dobrogei ajungem la minime de –5, –7 grade. Și în restul țării avem parte de valori negative, –1 spre –3 grade.

Maximele rămân negative în zonele montane, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei (-1 spre –3 grade), în timp ce în nordul Moldovei vorbim de –8, –10 grade. Oltenia, Transilvania, nordul Crișanei se opresc la 4 – 6 grade, iar în sudul Crișanei, și Banat vom avea cele mai ridicate valori ale zilei, de 10 – 11 grade.

Ninsori slabe sunt posibile prin Meridionali, NE Munteniei și sudul Dobrogei, nu mai mult de 1 – 2 l/mp.

Continuarea prognozei este aici

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate