sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEVremea pentru săptămâna 14–20 decembrie 2020: căldură, precipitații slabe

Vremea pentru săptămâna 14–20 decembrie 2020: căldură, precipitații slabe

Ne așteaptă o săptămână cu valori de temperatură peste normalul perioadei și precipitații foarte puține. O perioadă de liniște care poate prevesti și semnalul unor noi schimbări. Iarna aceasta sigur nu ne vom plictisi.

Luni, 14 decembrie:

Începem săptămâna cu o vreme caldă pe parcursul nopții, minimele urmând să ajungă la valori de 2 – 4, 5 grade în cea mia mare parte a țării, iar prin estul Dobrogei vorbim chiar de valori de 6 –8, 9 grade. Prin nordul Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei dar și prin Crișana vom avea minime de la 0 spre 2 grade, iar în zonele montane vorbim de valori negative, de la –2 spre –4 grade.

Maximele vor caracteriza o vreme mult prea caldă pentru data din calendar, cu 8 – 10 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în timp ce în restul țării vorbim de temperaturi de la 4 spre 6, 7 grade. Prin zonele montane maximele diurne nu trec de 0 – 2 grade, iar pe creste avem temperaturi negative.

Precipitații slabe mai sunt posibile doar prin sudul extrem al Munteniei, Dobrogea și estul Munteniei.

Marți, 15 decembrie:

Noaptea aduce minime de la 0 spre 2, 3 grade în cea mai mare parte a țării, cu valori ușor negative (-0 spre –2 grade) prin Oltenia, Banat și sudul Crișanei, iar în zonele montane minimele coboară spre –4, –5 grade. Mai cald va fi în zona Dobrogei, unde atingem și 4 – 6, 7 grade.

Maximele pleacă de la valori de –0 – 2 grade prin zonele montane, 2 – 4, 5 grade prin nordul și centrul Moldovei, prin Transilvania, Maramureș, Crișana, dar și prin estul Olteniei și vestul Munteniei, pentru ca valorile cele mai ridicate ale zilei să le avem prin banat, SV și N Olteniei, N și estul Munteniei, sudul Moldovei li Dobrogea, unde ajungem la 7 – 9, 10 grade.

Precipitațiile dispar din peisajul meteo al zilei.

Miercuri, 16 decembrie:

Noaptea aduce minime negative prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele deluroase din Oltenia, Muntenia și Moldova (-0 spre –2, –3 grade), valori de –3 spre –5 grade prin zonele montane, în timp ce în restul țării se atinge 1 – 3 grade. Cele mai ridicate valori nocturne rămân prin estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, cu ale lor 4 – 6 grade.

Maximele mai ajung la valori de 8 – 10 grade doar prin Banat, Crișana, în timp ce în restul țării se opresc la 3 – 5 grade, iar prin estul Munteniei, sudul Moldovei, sudul Transilvaniei și Dobrogea urcă la un 6 – 7 grade.

Precipitații slabe sunt posibile prin Oltenia, Dobrogea și SV Transilvaniei.

Joi, 17 decembrie:

Ne așteaptă o noapte cu minime negative în zonele montane (-3 spre –5, –6 grade), în timp ce în restul țării vorbim de minime de la –0 spre 2, 3 grade. Dobrogea rămâne și azi cu cele mai ridicate minime, spre 6 – 7 grade.

Nici distribuția temperaturilor maxime nu diferă mult față de zilele precedente, cu 8 – 10 grade prin Banat, Crișana, Dobrogea, în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 3 –5, 6 grade. În zonele montane vom avea ușor negative, spre –1, –2 grade.

Condiții de precipitații avem prin sudul Transilvaniei și prin nordul Olteniei.

Continuarea este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE