ACTUALITATEVremea pentru săptămâna 07–13 decembrie: un nou episod de ninsori peste România!

Vremea pentru săptămâna 07–13 decembrie: un nou episod de ninsori peste România!

Începem săptămâna cu vreme în răcire, cu ninsori pe arii extinse pentru ca, mai ales de joi încolo, să vorbim de o încălzire evidentă și de ploi abundente. Vorbim de o săptămână extrem de bogată în precipitații, cantități care vor ajunge, prin Muntenia, Moldova, Dobrogea chiar la 60 – 80, 90 l/mp. Și în restul țării se vor acumula 25 – 40 l/mp, cu excepția Crișanei, Maramureșului, NV Transilvaniei unde nu se strâng mai mult de 10 – 15 l/mp.

Din aceste cantități totale vorbim și de zăpadă, mai ales pentru episodul de la acest început de săptămână, care va aduce 15 – 20 mm de zăpadă prin Oltenia, 5 – 7 mm prin vestul Munteniei, respectiv 40 – 60 mm prin zonele montane.

Începem săptămâna cu vreme în răcire, cu ninsori pe arii extinse pentru ca, mai ales de joi încolo, să vorbim de o încălzire evidentă și de ploi abundente.

Luni, 07 decembrie:

–Începem săptămâna cu o vreme rece prin Moldova acolo unde maximele zilei vor fi negative de la –2 spre –3, –4 grade, valori pe care le vom regăsi și prin zonele montane, iar pe creste și prin Orientali vorbim chiar de –5, –6 grade. Prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei vorbim de maxime de  1- 3 grade, în timp ce în sudul extrem al Olteniei, Munteniei, dar și prin Dobrogea se ating 4 – 6 grade. Cel mai cald va fi azi tot prin Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, regiuni unde mercurul din termometre ajunge la 7 – 9, 10 grade.

Avem parte de precipitații prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea (10 – 20 l/mp), dar și prin Crișana, Moldova, sudul Transilvaniei și zonele montane (3 – 5, 7 l/mp).

Marți, 08 decembrie:

Noaptea vine cu minime negative prin Moldova, zonele montane (-3 spre –5, –6 grade), în timp ce prin restul țării ne oprim la 0 – 2, 3 grade. Mai cald va fi prin Crișana și Dobrogea, zone unde se ating și 5 –7, 8 grade.

Distribuția maximelor zilei nu se schimbă foarte mult față ziua precedentă. Rămânem cu maxime negative prin Moldova, zonele montane (-2 spre –4 grade), 0 – 2,3 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei, iar prin centrul Transilvaniei se ating 4- 5 grade. Ce mai cald va fi în Dobrogea, Banat și Crișana, în aceste regiuni maximele urcă la 7 – 9, 10 grade.

Avem parte în continuare de precipitații, în cea mai mare parte a țării, cantități mai importante urmând să vină tot pe Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogei, unde se pot acumula 10 – 20, 30 de l/mp.

Miercuri, 09 decembrie:

Noapte vine cu minime negative tot prin Moldova și zonele montane (-2 spre –4, –5 grade), 0 – 2 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania și Maramureș, iar prin Banat și Crișana se ating 3 – 5 grade.

Maximele cresc prin Transilvania (7 – 9 grade), Banat, Crișana, Maramureș, sudul și estul extrem al Dobrogei (8 – 10, 11 grade), în timp ce prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și nordul Dobrogei ne oprim la 0 – 2, 3 grade. Moldova și zonele montane rămân cu temperaturi maxime negative, de la –1 spre –3, –4 grade.

Avem în continuare parte de precipitații, în bună parte din țară, dar, mai importante cantitativ prin Oltenia, nordul Moldovei, Banat, Crișana (5 – 10, 15 l/mp).

Joi, 10 decembrie:

Minimele nopții ajun, prin estul, sud-estul Munteniei, prin Dobrogea și sudul Moldovei la valori de 8 – 10, 11 grade, cu mult peste ce ar trebui să avem la această dată. În nordul Moldovei și zonele montane avem temperaturi negative (-0 spre –2, –3 grade), pentru ca în restul țării să vorbim de valori minime de la 4 spre 6, 7 grade.

Și temperaturile maxime sunt marcate de un trend de creștere, vorbim de valori de la 7 – 9, 10 grade în bună parte din țară, iar prin estul Munteniei, sudul și estul Moldovei, Dobrogea se vor atinge chiar 12 –14 grade.

Vorbim în continuare de precipitații importante la nivelul întregii țări, iar prin Muntenia, zonele montane, Moldova și Dobrogea se pot strânge 20 – 30, 40 l/mp.

Continuarea este aici.

Legături utile:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...