ACTUALITATEVrancea | Casa și moșia scriitorului Duiliu Zamfirescu din comuna Vârteșcoiu vor...

Vrancea | Casa și moșia scriitorului Duiliu Zamfirescu din comuna Vârteșcoiu vor ajunge în proprietatea statului, care le va reabilita

Moștenitorii scriitorului Duiliu Zamfirescu au decis să doneze Consiliului Judeţean Vrancea casa şi terenul aferent din comuna Vârteşcoiu, care au aparţinut străbunicului lor, a anunţat administraţia judeţeană, citată de Agerpres.

„Străbunicul nostru iubea foarte mult regiunea natală Vrancea, oraşul Focşani, cât şi casa din Vârteşcoiu unde a locuit şi a creat. Există şi numeroase texte în acest sens. Moştenitorii au considerat că este frumos, elegant şi adecvat să facem această donaţie. Vom sprijini cu toţii această acţiune”, a precizat Nicolas Duiliu Zamfirescu.

Potrivit CJ Vrancea, donaţia va fi făcută cu condiţia ca administraţia publică judeţeană să salveze imobilul, prin introducerea acestuia într-un program de reabilitare, consolidare şi restaurare şi realizarea Casei Memoriale „Duiliu Zamfirescu”.

Preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, a avut, miercuri, o discuţie online cu Nicolas Duiliu Zamfirescu, aflat în Franţa, unul dintre moştenitorii legali ai scriitorului. A fost stabilită, pentru perioada imediat următoare, o întâlnire la sediul administraţiei judeţene.

„Ne bucurăm că am reuşit să ajungem la un acord cu familia marelui scriitor vrâncean Duiliu Zamfirescu. Le mulţumim că au luat această decizie, pentru că astfel putem să intervenim pentru salvarea imobilului. Ne propunem să restaurăm acest monument de patrimoniu, pentru a-i reda frumuseţea şi valoarea de odinioară şi sperăm ca în acest an să începem proiectul Casei Memoriale ‘Duiliu Zamfirescu’ ”, a declarat, într-un comunicat de presă, Cătălin Toma.

Casa din satul Faraoanele, comuna Vârteşcoiu, care a aparţinut scriitorului Duiliu Zamfirescu, se află într-o zonă pitorească, de podgorie, fiind locul unde cunoscutul autor a scris multe din operele sale literare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...