ACTUALITATEVolum inedit, scris de PS Macarie: „10 ani cu Mitropolitul meu Bartolomeu...

Volum inedit, scris de PS Macarie: „10 ani cu Mitropolitul meu Bartolomeu Anania (1998-2008). Amintiri la capătul dorului”

Noul volum semnat de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord, a apărut la Editura Polirom și se numește „10 ani cu Mitropolitul meu Bartolomeu Anania (1998-2008). Amintiri la capătul dorului”, potrivit Doxologia.

„Mă bucur să văd cum, la un secol de la nașterea și la un deceniu de la plecarea fizică dintre noi, dorul de mitropolitul Bartolomeu este «stins» printr-o serie de evocări. Cea de față, a părintelui episcop Macarie, este un exemplu memorial dintre cele mai reușite: firele amintirilor nu se încâlcesc într-un ghem fără noimă, ci se împletesc, țesând, la un loc, un brocart pe măsura nobleței celui amintit.

De la tânărul seminarist, apoi student teolog, la monahul și arhiereul de azi, râul memoriei curge, se intersectează cu tot felul de afluenți, face scurte pauze, repornește și se varsă în delta amintirii de obște.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Paginile de față confirmă și reconfirmă momente importante nu doar din viața mitropolitului Bartolomeu, cât mai cu seamă din cea a Bisericii lui Hristos pe care a avut privilegiul și inspirația să o slujească.

Îi mulțumesc fratelui meu în Duh, părintelui episcop Macarie, că a menținut cu delicatețe și fidelitate candela memoriei mereu aprinsă, că nu a uitat și nici nu va uita cum, unde și prin cine a deschis ochii în lumina slujirii”, scrie părintele profesor Radu Preda, în debutul lucrării.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...