joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEVolodimir Zelenski e hotărât să distrugă Rusia: Acest Titanic s-a lovit de...

Volodimir Zelenski e hotărât să distrugă Rusia: Acest Titanic s-a lovit de aisbergul său în 24 februarie!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că a discutat cu președintele SUA, Joe Biden, căruia i-a mulțumit pentru noul pachet de asistență în apărare.

„Am exprimat recunoștința în mod special pentru includerea în acest pachet a apărării aeriene“, a arătat Zelenski. Pe de altă parte, el a vorbit despre „șantajul cu gazul rusesc“. „Dacă cineva în Rusia crede că va îngenunchea Europa ca întreg sau Ucraina sau alte țări, individual, în această iarnă, este un calcul greșit“, a subliniat el.

Zelenski a arătat, în mesajul transmis joi noapte, că a discutat cu Joe Biden despre situația Centralei Nucleare de la Zaporojie, iar acesta a înțeles că este nevoie ca această centrală să revină sub controlul ucrainenilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În general, discuția de astăzi cu președintele Biden a fost foarte constructivă, pozitivă, destul de lungă și productivă. Am reușit să discutăm toate subiectele care sunt de importanță vitală pentru protecția Ucrainei și pentru libertate. I-am mulțumit domnului președinte și poporului american pentru asistența de apărare și pentru leadershipul palpabil în sprijinirea macro-financiară a statului nostru“, a afirmat președintele Ucrainei.

El a amintit că, în urmă cu o zi, președintele Biden a aprobat un pachet de asistență în valoare de șase miliarde de dolari: trei pentru asistență în apărare, trei pentru asistență financiară prin sistemul Băncii Mondiale.

„Am exprimat recunoștința în mod special pentru includerea în acest pachet a apărării aeriene. Vom putea ajunge cu adevărat în situația în care teroarea rachetelor rusești va fi depășită după ce Ucraina primește sistem de apărare aeriană NASAMS“, a explicat el.

Zelenski a amintit că tot joi a discutat cu ministrul de Externe al Italiei, aflat în vizită în Ucraina, și a mulțumit italienilor, președintelui acestei țări și premierului Mario Draghi pentru „principiile în apărarea unei Europe unite“, spunând că Draghi a devenit „unul dintre acei lideri europeni ale cărui determinare și moralitate personală au făcut posibil, într-un moment critic, să fie întărită Europa și protejată viața normală pe continentul nostru“.

El a menționat că s-a discutat și despre extinderea cooperării între cele două state și despre experiența Italiei în întărirea securității, în special a celei energetice.

„Apropo, din cauza șantajului cu gazul rusesc, prețurile la gaz în Europa au depășit astăzi deja nivelul de 3.300 de dolari pe mia de metri cubi. Și această politică rusească anti-europeană este cu adevărat distructivă, dar în perspectivă strategică – pentru Rusia însăși. Nu va mai fi un jucător pe piața europeană de energie ca Rusia. Desigur, acum situația este foarte periculoasă, foarte acută. Dar majoritatea țărilor europene au abordat problema energiei foarte responsabil și fac totul pentru a se adapta, pentru a se proteja. Dacă cineva în Rusia crede că va îngenunchea Europa ca întreg sau Ucraina sau alte țări, individual, în această iarnă, este un calcul greșit. Cred că Europa este destul de puternică să îndrepte greșelile din trecut, să devină independentă de sistemul energetic rusesc, de transportatorii ruși de energie și să nu cedeze șantajului teroriștilor din energie de la Gazprom“, a susținut el.

Zelenski a mai spus că Ucraina își coordonează acțiunile cu partenerii și în domeniul energetic și că Guvernul și companiile de stat fac totul pentru a se asigura că pot trece peste această iarnă, „care într-adevăr va fi cea mai dificilă din istoria noastră“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Și acum ne aflăm în circumstanțe în care este clar deja că dușmanul nu își va atinge obiectivele, dar totuși e nevoie de timp, de eforturi pentru ca acele calcule ale rușilor să eșueze, ca ei să piardă și în această direcție. Va trebui să rezistăm în acest timp și să facem toate eforturile necesare împreună cu partenerii noștri. Și așa va fi“, a adăugat el.

El a subliniat că va pune presiune pe “teroriști” pe toate fronturile – cel de luptă, cel politic, economic și în sfera informațiilor.

„Pentru fiecare bombardament, va exista un răspuns către ocupanți. Va fi pentru Orihiv. Va fi pentru Ceaplîne. Va fi pentru Şepetivka, pentru Mirhorod, pentru Harkov, pentru Mariupol şi orașele din Donbas, pentru toate celelalte care sunt țintite de armata rusă. Rusia a pregătit multe probleme, crize și catastrofe pentru țara noastră, pentru Europa și pentru lume. Dar cel mai mare dezastru va fi trăit de ea însăși, de însuși statul terorist. Acest Titanic s-a lovit de aisbergul său în 24 februarie și oricât ar încerca să rămână pe linia de plutire nu o va face“, a conchis Zelenski, conform Știripesurse.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. dacă Rusia s a lovit de ceva nu e Ucraina ci e Occidentul colectiv care ajută UKR.

    Dar pe front UKR a pierdut pentru totdeauna sud estul precum și vreo 8 milioane de ruși care vor locui acolo, in timp ce ucrainenii părăsesc regiunea. Așadar nu va mai fi posibil să domine acea regiune care isi va proclama independența și va adera la Federația rusă.

    Floriosul președinte a pierdut 25% din teritoriu pentru că nu a fost capabil să respecte Acordurile de la Minsk și să acorde drepturi lingvistice minorității ruse și a atacat proprii cetățeni din Donbass ca să ii supună desnaționalisării forțate.

  2. Cerșenschi,tu delirezi mă băiatule,mai puține ,,prafuri”ar fi de dorit pentru tine.oricum ești pe făraș nici oamenii tăi de încredere nu te mai suportă.succesuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate