duminică, aprilie 14, 2024
OPINIIVoci libere din minunata lume nouă

Voci libere din minunata lume nouă

Parafrazându-l pe domnul Andrei Pleșu, sînt uimit, de mai multă vreme, de comportamentul public al ÎPS Teodosie de la Constanța. Dar în sens bun. Vorbește și acționează cu o siguranță de sine, cu un curaj care nu au nimic de a face cu calculul meschin intelectual, cu slujirea micilor interese ale mai marilor zilei, cu tăcerea la comandă. Slujirea de păstor al bisericii a prevalat în momente când aveam nevoie de cuvinte, este parte a istoriei bune, ca o voce mărturisitoare dovedită.

Părintele arhiepiscop este o emblemă a reacției creștine în pandemie, prin acel Paște al Blajinilor, când a pomenit 12.000 de persoane într-o rugăciune ce a durat nu mai puțin de șapte ore, și prin cele două luni de privegheri pe care le-a făcut noapte de noapte, alături de cei prezenți live. Atitudinea sa în răspăr cu autoritățile în ceea ce privește împărtășirea a determinat o decizie juridică fără echivoc: Sfânta Împărtășanie nu îmbolnăvește. Axios.

Gândurile mele au plecat de la tirada d-lui Andrei Pleșu, care regretă că vocea părintelui arhiepiscop nu este abil închisă, cenzurată. Nu cred că ar fi trebuit cenzurate cuvintele sale pascale, cred că greșește d-ul filozof, cum s-a întâmplat și la acel referendum istoric.

Greșeala este omenească. Să avem însă mai mult curaj a ne recunoaște greșelile, să găsim curajul de a striga în piața cetăți când valorile sunt călcate în picioare. Cum au fost vocile lui Cristi Puiu sau Dragoș Bucur. Am avut și avem nevoie de astfel de Voci libere în „minunata” lume nouă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. “sînt uimit”??????

    -inca nu a inceput sa puna blesteme,
    “Dumnezeule, zdrobește-le dinții din gură! Smulge, Doamne, măselele acestor pui de lei! “

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE