marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVladimir Putin susține că lumea a intrat într-o eră a „schimbărilor radicale”:...

Vladimir Putin susține că lumea a intrat într-o eră a „schimbărilor radicale”: În noua ordine mondială care se conturează doar statele puternice și suverane vor avea un cuvânt de spus, restul vor deveni sau vor rămâne colonii | VIDEO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ținut un discurs în cadrul Forumul Economic de la Sankt Petersburg în care a declarat că sancțiunile economice pe care le-au impus țările occidentale împotriva Rusiei nu au avut succes, informează Hotnews.

Liderul de la Kremlin adminte că inflația a crescut în ultimii patru ani, dar în pofida acestui lucru guvernul rus a reușit să ajute băncile și să indexeze salariile și pensiile pentru a asigura un trai decent pentru oamenii de rând mai săraci, în timp ce Rusia și-a propus să aducă inflația la 4% față de peste 17%, cât este acum, precizează sursa citată.

Putin a declarat că o nouă ordine mondială se naște și regulile ei vor fi create de cei „care nu se mișcă pe traseul dictat de alții”.

„Numai statele puternice și suverane pot avea un cuvânt de spus în această nouă ordine mondială emergentă sau vor deveni sau vor rămâne colonii fără drepturi”, a spus el

Liderul de la Kremlin a criticat și Uniunea Europeană, despre care a declarat că și-a pierdut suveranitatea politică și că a pornit pe o cale care va duce la radicalism și la schimbarea elitelor, criticând politicile economice ale liderilor europeni, cum ar fi „tipărirea de bani” pentru a rezolva problema inflației ridicate și a inegalității, scrie Hotnews.

„Uniunea Europeană și-a pierdut complet suveranitatea politică și elitele sale birocratice dansează pe melodia altuia, acceptând orice le spun superiorii lor, făcând rău propriei populații, propriei economii și propriilor afaceri”, a spus el, adăugând că aceste acțiuni vor duce la creșterea „populismului, radicalismului”.

În ceea ce privește problema grâului, Putin s-a declarat dispus să ofere liberă trecere navelor civile care ar exporta cereale din Ucraina, notează agenția TASS.

În final, Putin a avertizat că „este greșit ca cineva să creadă că în vremea schimbărilor tumultoase poate să aștepte ca totul să revină cum a fost. Nimic nu va mai fi la fel”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. prostimea inca va da vina pe rusi.Iar americanii au tiparit 80% din totalul dolarilor pusi in circulaatie pana in 2021 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE