joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEVladimir Putin s-ar putea întâlni cu Joe Biden la mijlocul lunii iunie...

Vladimir Putin s-ar putea întâlni cu Joe Biden la mijlocul lunii iunie în Europa

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden s-ar putea întâlni în luna iunie, potrivit unui consilier de la Kremlin, Iuri Ușakov, conform agenției de presă RIA Novosti, citată de Adevărul. Vestea unei întâlniri între cei doi mari șefi de stat survine pe fondul unor tensiuni puternice între Orient și Occident, cu precădere între cele două foste mari puteri adversare în Războiul Rece (1917-1991), Statele Unite ale Americii și Rusia.

Iuri Ușakov, consilierul de politică externă de la Moscova, a declarat că nu s-a luat o hotărâre încă, întrucât o astfel de întâlnire depinde de „numeroși factori”. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Joe Biden a primit „în mod pozitiv” convocarea diplomatică făcută de omologul său rus.

Ultima întâlnire între președintele S.U.A. și cel al Federației Ruse a avut loc în iulie 2018 la Helsinki, între Vladimir Putin și fostul șef de stat american, republicanul Donald Trump. De la finalul Războiului Rece încoace, această perioadă este considerată a fi cea mai tensionată între Washington și Moscova, mai ales după ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate