ACTUALITATEVladimir Putin s-ar putea întâlni cu Joe Biden la mijlocul lunii iunie...

Vladimir Putin s-ar putea întâlni cu Joe Biden la mijlocul lunii iunie în Europa

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden s-ar putea întâlni în luna iunie, potrivit unui consilier de la Kremlin, Iuri Ușakov, conform agenției de presă RIA Novosti, citată de Adevărul. Vestea unei întâlniri între cei doi mari șefi de stat survine pe fondul unor tensiuni puternice între Orient și Occident, cu precădere între cele două foste mari puteri adversare în Războiul Rece (1917-1991), Statele Unite ale Americii și Rusia.

Iuri Ușakov, consilierul de politică externă de la Moscova, a declarat că nu s-a luat o hotărâre încă, întrucât o astfel de întâlnire depinde de „numeroși factori”. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Joe Biden a primit „în mod pozitiv” convocarea diplomatică făcută de omologul său rus.

Ultima întâlnire între președintele S.U.A. și cel al Federației Ruse a avut loc în iulie 2018 la Helsinki, între Vladimir Putin și fostul șef de stat american, republicanul Donald Trump. De la finalul Războiului Rece încoace, această perioadă este considerată a fi cea mai tensionată între Washington și Moscova, mai ales după ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite