duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEVladimir Putin, mesaj surprinzător despre România: Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații...

Vladimir Putin, mesaj surprinzător despre România: Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Moscova este deschisă unui dialog cu România, pentru dezvoltarea unor „relații reciproc avantajoase”, și spune că vede un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre, informează Digi24.

„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să conlucrăm la intensificarea legăturilor noastre politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat, marți, liderul de la Kremlin, potrivit unui comunicat.

Declarația a fost făcută cu ocazia primirii, marți, la Kremlin, a 23 de ambasadori nou numiți la Moscova, printre care și cei ai României și Republicii Moldova, care și-au prezentat scrisorile de acreditare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cristian Istrate este noul ambasador al României la Moscova, în timp ce Chișinăul este reprezentat de Vladimir Golovatiuc.

„Relațiile cu Republica Moldova se bazează pe o prietenie tradițională și pe împărtășirea unor valori spirituală comune de către națiunile noastre. Anul acesta vom marca 20 de ani de la Tratatul bilateral de Prietenie și Cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții corecte pentru Transnistria și a unui acord care să-i acorde un statut special, cu garanții solide, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a spus președintele Vladimir Putin.

Declarațiile lui Putin sunt surprinzătoare, dat fiind ostilitatea țării sale față de România și față de NATO, organizație din care țara noastră face parte.

Recent, România l-a declarat persona non-grata, la sfârșitul lunii trecute, pe Alexei Grișaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, acuzat de activități de spionaj.

În replică, Moscova l-a expulzat pe adjunctul atașatului militar al Ambasadei României la Moscova.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Foarte bine! Să dea înapoi tezaurul, sa retragă trupele din Basarabia, să redea biserica ortodoxă către mitropolia Basarabiei, și apoi putem discuta. Altfel… Vorbe rusești, fără noimă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE