marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVladimir Putin: Atacurile asupra sistemului energetic vizează „demilitarizarea” Ucrainei

Vladimir Putin: Atacurile asupra sistemului energetic vizează „demilitarizarea” Ucrainei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că bombardamentele vizând reţeaua energetică ucraineană, care au dus la importante întreruperi de curent, urmează obiectivul stabilit de Kremlin de „a demilitariza” Ucraina, scrie AFP, conform Agerpres.

„Pornim de la principiul că în acest mod avem o influenţă asupra complexului militar-industrial al Ucrainei„, a declarat preşedintele rus, în cursul unei întâlniri la Kremlin cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.

În acelaşi timp, Vladimir Putin a susţinut că aceste bombardamente sunt un răspuns la recentele atacuri ucrainene care au ţintit infrastructuri energetice în Rusia, în special rafinării.

„Am observat recent o serie de lovituri asupra siturile noastre energetice şi am fost obligaţi să răspundem„, a spus el.

Vladimir Putin a subliniat că armata rusă nu a lovit instalaţii electrice ucrainene în această iarnă „din motive umanitare„. „Nu am vrut să privăm de electricitate infrastructuri sociale, spitale„, potrivit preşedintelui rus.

Un atac aerian masiv desfășurat de ruși în noaptea de miercuri spre joi a distrus total o mare termocentrală din regiunea Kiev informează Interfax-Ucraina, conform Hotnews.

Este vorba despre centrala Trypilska a companiei de stat ucrainene Centrenergo ce a fost distrusă de un incendiu de proporții provocat de loviturile rusești. Cu o capacitate teoretică de 1800 MW, aceasta era cea mai mare din regiunea Kiev și mai furniza energie electrică și în regiunile Jîtomîr și Cerkasî.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE