ȘTIRIVlad Voiculescu: Bucureștiul nu se carantinează de Paști/ Niciuna dintre deciziile deja...

Vlad Voiculescu: Bucureștiul nu se carantinează de Paști/ Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, miercuri dimineață, că Bucureștiul nu se carantinează de Paști în urma publicării în Monitorul Oficial a noilor criterii de carantinare a localităților.

„Bucureștiul NU se carantinează de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Acesta a mai transmis că nivelul de testare și gradul de ocupare a paturilor din ATI devin factori principali în evaluare, dar și că decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, nu automat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a mai transmis Ministrul Sănătății.

Și Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat, marți seara, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că noul ordin dat de Ministerul Sănătății stabilește criteriile de carantinare după care se face analiza tehnică de către DSP sau INSP, iar pe baza ei se face o propunere care ajunge în Comitetul pentru Situații de Urgență. Prefectul a subliniat că Bucureștiul nu va intra în carantină.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...