marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATE„Visul american” pentru un preot român: Gândul meu era să închinăm biserica...

„Visul american” pentru un preot român: Gândul meu era să închinăm biserica eroilor neamului și eroilor de la Revoluția din 1989

Preotul Ionuț Voicu, cel care a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române, „Crucea Patriarhală”, a explicat de ce misiunea personală aduce mult mai multă împlinire sufletească decât starea materială. El a înființat Parohia „Izvorul Tămăduirii” în New Jersey(SUA), după ce a cumpărat  o  fostă biserică prezbiteriană cu un teren adiacent de peste un hectar, informează basilica.ro, care citează Trinitas TV.

Deși avea o situație materială bună în țară, a decis în urmă cu 11 ani să plece în SUA. Știa că îl va urma pe Dumnezeu sun toate formele și nu a ezitat să lucreze și în construcții, pentru a face față stilului de viață din SUA. În toată perioada, a avut un gând care l-a impulsionat să împlinească visul mai multor credincioși din România: construirea unei biserici maramureșene pentru erorii neamului românesc.

„Prin aceasta am avut gândul de a mărturisi și despre noi, românii, ca oameni. Te simți împlinit să vezi nu numai că ai adus un monument arhitectural, ci și o parte din frumoasa noastră Românie. E foarte greu să găsești pe continentul american ceva cu adevărat semnificativ, care vorbește despre ceva autentic românesc”, a declarat preotul Ionuț Voicu, pentru sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părintele Ionuț Voicu își amintește că a fost extrem de dificilă construcția, mai ales că meșterii români nu primeau vize de lucru în SUA. Astfel, la debutul pandemiei de Covid, a ajuns să lucreze cu mexicani, americani, oameni care au crezut în visul său și în dragostea oferită de Dumnezeu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Împreună am reușit, neavând nici cea mai mică experiență în lucrul de artă cu lemnul – pentru că biserica maramureșeană din lemn este artă, nu tâmplărie. Gândul meu era să închinăm biserica eroilor neamului și eroilor de la Revoluția din 1989”,  precizează parohul Ionuț Voicu.

Chiar dacă la început familia și prietenii din România nu l-au înțeles de ce a părăsit România, părintele Voicu susține că atunci când ai voință, Dumnezeu te ajută să treci peste toate obstacolele, iar el a văzut că în tot acest proces de construcție, au fost minuni.

„Cea mai mare minune a fost că Dumnezeu m-a ținut sănătos, deși am căzut de pe acoperiș și mi-am pierdut două coaste, am pierdut muncitori și am dus lucrarea numai cu novici”, a povestit preotul Ionuț Voicu. Biserica „Izvorul Tămăduirii” din New Jersey a fost sființită pe 1 mai ac.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE