sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEVirusolog belgian: Cel mai rău lucru pe care-l putem face este obligativitatea...

Virusolog belgian: Cel mai rău lucru pe care-l putem face este obligativitatea vaccinului anti-Covid

Cel mai rău lucru pe care-l putem face ar fi obligativitatea vaccinului”, a declarat virusologul Marc Van Ranst pentru VRT News, referindu-se la vaccinul anti-covid19, informează Euractiv.

„Asta ar da apă la moară mișcării anti-vaccin, pentru că despre asta avertizează de ani de zile. Ar trimite un semnal foarte prost”, a adăugat el.

Conform cifrelor strânse de Institutul Belgian de Sănătate Publică Sciensano, 50% dintre cetățeni s-ar vaccina cu siguranță, 17% nu ar face-o, în timp ce 33% sunt în dubiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Cei 17% care nu vor să se vaccineze nu sunt o problemă, dar trebuie să-i convingem pe ceilalți 33%. Și din experiența trecută am învățat că acești oameni trebuie convinși. Asta va funcționa”, a spus specialistul.

Dezbaterea despre obligativitatea vaccinării împotriva covid 19 a intrat în centrul atenției opiniei publice belgiene. Un sondaj recent realizat la nivelul întregii lumi a arătat că cetățenii UE au perspective diferite asupra vaccinului anti-covid: în Polonia și Ungaria doar 56% spun că s-ar vacina, în timp ce în Spania procentul este 72%. În Marea Britanie, cifra este 85%.

China conduce topul cu 97%. Un studiu realizat recent arată că doar 21,8% dintre români s-ar vaccina cu siguranță, în timp ce 38,6% au răspuns negativ.

Marc Van Ranst este profesor universitare și a face parte din mai multe grupuri de specialiști instituite de statul belgian care sfătuiesc autoritățile despre cum să combată pandemia de coronavirus.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE