ACTUALITATE Virusolog belgian: Cel mai rău lucru pe care-l putem face este obligativitatea...

Virusolog belgian: Cel mai rău lucru pe care-l putem face este obligativitatea vaccinului anti-Covid

Cel mai rău lucru pe care-l putem face ar fi obligativitatea vaccinului”, a declarat virusologul Marc Van Ranst pentru VRT News, referindu-se la vaccinul anti-covid19, informează Euractiv.

„Asta ar da apă la moară mișcării anti-vaccin, pentru că despre asta avertizează de ani de zile. Ar trimite un semnal foarte prost”, a adăugat el.

Conform cifrelor strânse de Institutul Belgian de Sănătate Publică Sciensano, 50% dintre cetățeni s-ar vaccina cu siguranță, 17% nu ar face-o, în timp ce 33% sunt în dubiu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Cei 17% care nu vor să se vaccineze nu sunt o problemă, dar trebuie să-i convingem pe ceilalți 33%. Și din experiența trecută am învățat că acești oameni trebuie convinși. Asta va funcționa”, a spus specialistul.

Dezbaterea despre obligativitatea vaccinării împotriva covid 19 a intrat în centrul atenției opiniei publice belgiene. Un sondaj recent realizat la nivelul întregii lumi a arătat că cetățenii UE au perspective diferite asupra vaccinului anti-covid: în Polonia și Ungaria doar 56% spun că s-ar vacina, în timp ce în Spania procentul este 72%. În Marea Britanie, cifra este 85%.

China conduce topul cu 97%. Un studiu realizat recent arată că doar 21,8% dintre români s-ar vaccina cu siguranță, în timp ce 38,6% au răspuns negativ.

Marc Van Ranst este profesor universitare și a face parte din mai multe grupuri de specialiști instituite de statul belgian care sfătuiesc autoritățile despre cum să combată pandemia de coronavirus.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate