EDUCAȚIEVineri, acțiune de protest în fața Ministerului Educației: Nu mai închideți școlile...

Vineri, acțiune de protest în fața Ministerului Educației: Nu mai închideți școlile fizice!

Vineri, 26 martie, va avea loc un protest în fața Ministerului Educației, în care se va cere ca școala fizică să nu fie închisă. Evenimentul va avea loc între orele 13:00 și 15:00 și este organizat de mișcarea civică „Acțiune pentru Națiune”, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției R3media.

Mișcarea civică „Acțiune pentru Națiune”, condusă de Dumitru Bălan, este 100% independentă și neafiliată politic, precizează sursa citată. Detalii se găsesc pe pagina de facebook a protestului.

Organizatorii afirmă că îl susțin pe Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în condițiile în care Ministrul Sănătății face presiuni pentru închiderea școlilor până în luna septembrie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vineri, 26 martie, între orele 13.00-15.00 ne vom întâlni cu toții în fața Ministerului Educației pentru a susține cauza copiilor români care au fost obligați să învețe în mascarada școlii online timp de un an, fiind asociată cu analfabetismul funcțional, depresia, anxietatea, obezitatea infantilă, problemele comportamentale și cu tulburările de vedere.
Iată că guvernanții USR-iști ( ex. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății) fac presiuni uriașe ca să închidă din nou școlile fizice până în toamnă, după ce acestea au fost deschise numai o lună, invocând într-un mod mincinos “siguranța” copiilor și “binele” comun.

În paralel, îl vom susține pe dl Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației care a dovedit în ultimele luni că dorește să țină deschise școlile fizice cât mai mult timp.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Fiind forțat de anumiți factori indirecți din zona politicului, a prelungit vacanța de primăvară cu încă 2 săptămâni, dar nu trebuie să uităm că ar fi putut lejer să treacă toate școlile fizice în mediul online în această perioadă, dar “nu” a făcut-o.

În schimb, a preferat să prelungească vacanța și să extindă anul școlar după data de 18 iunie, în așa fel încât copiii să meargă la școlile fizice cât mai mult timp.
Iar dacă nu ar fi acceptat acest troc, astăzi toate școlile fizice ar fi fost închise, fiindcă cele mai multe orașe au atins indicele de infectare de 6 la 1000.

Nu uităm că în prima săptămână a lunii februarie a spus că școala online “nu” a produs efectele așteptate după un an.
De asemenea, dl Cîmpeanu a recomandat eliminarea măștilor de pe fețele copiilor în timpul orei de sport, motivând că această măsură nu este impusă în niciun stat, dar ministrul Sănătății s-a opus.

Iată de ce îl consider aliatul nostru pe ministrul Educației, de aceea avem datoria morală de a-l susține atunci când ia deciziile corecte pentru copiii noștri.

Iar dânsul înțelege că elevii și profesorii “nu” sunt în pericol în școlile fizice.
În realitate, copiii nu se îmbolnăvesc de Covid la școală, incidența transmisiei virusului în clase fiind în toată perioada sub 1 la 1000.

Practic, prezența fizică la școală îi ferește pe copii de riscul îmbolnăvirii, iar în acest punct argumentele oficialilor din zona sănătății nu stau în picioare.

De mai bine de un an, copiii din clasele V-VII și IX-XI sunt obligați să învețe în fața ecranelor, fiind privați de interacțiunea fizică cu colegii și profesorii lor, această absență din școlile fizice având niște repercusiuni grave asupra dezvoltării lor fizice și psihice.
De aceea, școlile fizice trebuie deschise “urgent” în cazul lor, altfel această generație de copii nu va avea niciun viitor.

Concluzionând, avem toate motivele să ne întâlnim mâine în fața Ministerului Educației, pentru a ne împotrivi planurilor anumitor guvernanți care doresc să ne bage din nou copiii în fața ecranelor, pentru a-i zombifica de tot.

NU mai acceptăm nebunia școlii online, iar școlile fizice trebuie să rămână deschise indiferent de vreun indicator de infectare sau de impunerea carantinei, iar dacă magazinele și mall-urile nu au fost închise niciodată, atunci școlile trebuie să rămână deschise “tot timpul”.”, anunță organizatorii.

În paralel, ei anunță că oricine din țară poate susține protestul, prin ieșirea în fața Inspectoratelor Școlare Județene.

„Părinții nemulțumiți din țară pot să facă front comun cu noi și să iasă mâine în fața Inspectoratelor Școlare Județene de la ora 13.00 pentru a le transmite oficialilor și guvernanților că nu mai tolerăm trecerea școlilor fizice în școala nebună din fața tabletei.
Nu, această demență virtuală trebuie îngropată urgent, neaducând nimic bun pentru niciun copil”, precizează organizatorii.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate