duminică, ianuarie 29, 2023
OPINIIVin rușii sau nu vin?

Vin rușii sau nu vin?

Întrebarea care macină mass-media în ultima perioadă și a creat isterie în rândul populației a fost dacă steaua de la răsărit vine cu cadouri în luna ianuarie pentru vecinii ucraineni?

Trebuie spus din capul locului că orice serviciu secret care ar avea o asemenea informație precisă pentru luna ianuarie nu ar oferi-o presei, ci s-ar discuta la nivel de cerc foarte restrâns toată situația. Fiecare informație are un nivel etapizat de secretizare, iar presa ar fi ultima înștiințată în acest caz.

Vin rușii sau nu vin? Improbabil să vină acum, dar nu de neglijat acest aspect. Ar fi mai plauzibil un război în perioadă imediat următoare între Israel și Iran cu actanți care mai de care mai surprinzători, printre care și Azerbaijanul de partea israeliților, decât un război serios pe frontiera europeană.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 2014 rușii nu au zis „vedeți că venim!”, ci pur și simplu au trimis spiridușii fără să întrebe pe nimeni, iar presa s-a trezit că e nevoie de jurnaliști de război în zona fierbinte.

Și totuși de ce bocește Ucraina? Bocește cam degeaba la poarta Europei… Încă din 2007 Ucraina anunță Rusia că se cam termină prezența rusă la Sevastopol și se dă un termen de 10 ani pentru acest fapt. Ucraina având un tratat cu Rusia pe seama facilitării anumitor relații economice a Rusiei la Sevastopol și acces la Marea Neagră. Ceea ce fac ucrainenii e să înceapă procesul de îndepărtare a rușilor de la ieșirea în Marea Neagră, lucru care nu a convenit mai deloc Kremlinului, fapt ce a dus la ceea ce știm deja, luarea Crimeei și crearea unei linii de demarcație, a unui front tampon pe linia Donețk-Lugansk. În acest caz, orice atac pe scară mare în zona respectivă înseamnă de fapt un atac asupra Crimeei, lucru care va duce inevitabil la pierderi mult mai serioase de partea Ucrainei. Să sperăm că nu va fi așa.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În altă ordine de idei, Rusia joacă pe picior de război pe o frontieră care se numește Ucraina, pentru că până mai ieri Ucraina era stat tampon, iar Moscova își vedea liniștită de trebuile ei euroasiatice. Cum Ucraina a prins „idei deviaționiste de dreapta” a neliniștit Kremlinul fapt ce nu a rămas fără repercursiuni.

Chiar dacă ar fi așa cum s-a arătat în ultima perioadă, ca luna ianuarie să fie începutul unei restabilire a vechii granițe pe care Rusia o avea cu România, prin luarea Odessei și a unei părți din Basarabia, România ar trebui în acest caz să nu permit un astfel de lucru și să creeze granița pe Nistru și nu mai jos de el, pentru că este granița naturală și de drept a României.

În Marea Neagră va fi un război, dar cel puțin nu acum! Cât privește implicarea României în acest război va fi unul destul de multilateral așa cum a și fost de-a lungul istoriei. Astăzi i se adaugă și multe clauze știute sau neștiute a aderărilor din ultimii 15 ani. Așa-i în tenis!

Dacă vin sau nu vin rușii nu ține de noi, dar ceea ce ține de noi este faptul de a nu ne mai lăsa manipulați și de a ni se crea o stare psihotică de frică constantă.

Până la un nou an, la un nou război sau cine știe mai ce lucruri care să ne alunge speranța… mila Domnului cu noi toți. Sus inima! Trăiască nația!

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate