ACTUALITATEViktor Orban, într-un interviu la Fox News, dă de înțeles că toate...

Viktor Orban, într-un interviu la Fox News, dă de înțeles că toate țările din Est, inclusiv România, aprobă politicile sale pro familie, pro națiune: Nu exclud, ca în viitor, să existe o mare migrație de la Vest spre Est

Premierul Ungariei a fost vizitat de către jurnalistul conservator Tucker Carlson la Budapesta, așa cum R3media a relatat zilele trecute.

Liderul maghiar i-a oferit un interviu jurnalistului american, în care a făcut câteva afirmații demne de remarcat.

Astfel, Orban a spus că are de partea sa „toate argumentele posibile” pentru a se opune migrației necontrolate. El a zis că migrația economică nu este un drept al omului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Avem toate argumentele posibile: de la Dumnezeu, de la natură, de la lege. Este țara noastră, limba noastră, cultura noastră, trebuie s-o apărăm.

Dacă cineva este în pericol și nimeni nu e mai aproape de tine decât ungurii, trebuie să ajuți. Dar nu poți să zici: „aici e o țară frumoasă, vreau să trăiesc aici”. Nu e un drept al omului, pentru că este pământul nostru, țara noastră, limba noastră, aici e comunitate”, a declarat Orban.

De asemenea, Orban a explicat de ce Ungaria este criticată în Occident.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Suntem un exemplu că o țară care se bazează pe identitatea națională, pe tradițiile creștine, poate avea la fel de mult, uneori chiar mai mult succes, decât țările cu guverne liberale”, a continuat premierul Ungariei.

Apoi, prim-ministrul ungar a dat de înțeles că toate țările europene din fostul bloc comunist – deci inclusiv România – aprobă politicile pro-familie, pro-națiune ale țării sale, doar că unii sunt mai vocali decât alții.

„In țările central europene, țările care au suferit cel mai mult din cauza ocupației sovietice și a dictaturii comuniste, abordarea maghiară este foarte populară. Probabil avem o majoritate în toate aceste țări. Nu doar Polonia și Ungaria. Și în celelalte, care sunt mai moderate. Dar dacă înțelegi ce fac, fundamentele și motivațiile lor, realizezi că aparțin aceleiași familii politice”, a spus Orban. Cuvintele sale par să facă aluzie la rezoluția europeană de condamnare a Ungariei pentru legea de protecție a copiilor, care nu a fost semnată de nicio țară din Est, cu excepția Letoniei și Estoniei.

Mai mult, Orban spune că și în Occident sunt speranțe pentru o revenire a conservatorilor la putere. El nu exclude, totuși, nici un exod al occidentalilor spre est.

„În Occident există milioane care nu sunt de acord cu politicile actuale, respectiv anti familie, pro migrație, mai mult „Open Society”. Văd șanse și în Occident ca să se schimbe politic, să treacă de la liberalism la creștin-democrație. Italia este țara cheie, unde competiția politică este deschisă. Următorii ani vor fi decisivi.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

E posibil să avem o nouă migrație în Europa: de la vest spre est”, a menționat Viktor Orban.

Nu este prima oară când Orban spune că și celelalte țări din Est, inclusiv România, sunt de aceeași parte a baricadei culturale. Într-un discurs ținut la Budapesta în 2018, el menționa explicit România ca fiind o țară care luptă „cu hotărâre” pentru apărarea valorilor creștine.

Pe de altă parte, Orban a făcut și gesturi care pot fi considerate provocatoare la adresa României: de la postarea unei hărți în care Transilvania este parte a Ungariei, la articole în presa oficială în care se sugerează că Roșia Montană nu ar aparține țării noastre.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Exact ceea ce au făcut înaintașii voștri huni când au ajuns pe aceste meleaguri și au spus :”AICI E O ȚARĂ FRUMOSĂ,VREAU SĂ TRĂIESC AICI !”( (este citat din interviul dumneavoastră !) În românrște există o vorbă din popor :„ CE ȚIE NU-ȚI PLACE,ALTUIA NU FACE !” IGHEN ??

  2. DA! ROMÂNIA, este PRO FAMILIE, PRO NAȚIUNE!
    Nu vrem altă cale!
    Cei care doresc altceva, indiferent ce post ocupă, sunt liberi să plece! Nu-i reține absolut nimeni!
    La luptă NAȚIUNI!

  3. Bărbat de stat, in opoziție cu Iohannis – biciclistul șef slugă a lui Merkel și a serviciilor germane care se comportă ca administrator al României, adică vechil al Europei, o nulitate care doar „implementează” ce i se cere de sus pe spinarea poporului pe care nu-l reprezintă ci îl jignește că e retrograt, fundamentalist, medieval și csenofob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate