vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEViktor Orban: NATO va stabili trei baze militare mari pentru aprovizionarea cu...

Viktor Orban: NATO va stabili trei baze militare mari pentru aprovizionarea cu arme a Ucrainei. Dacă vor fi în Polonia, România sau alți vecini, vor deveni ”ținte militare” pentru Rusia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că NATO intenționează să stabilească trei baze militare mari în țările aliate pentru a coordona aprovizionarea cu arme către Ucraina, care vor deveni ținte pentru Rusia.

Aceste țări pot fi România, Polonia și Slovacia.

Orban a reafirmat că Ungaria, care se învecinează și cu Ucraina, nu va lua parte la aceste planuri. În opinia sa, spre deosebire de Polonia și România, care merg înainte în această direcție, Slovacia este mai precaută, iar Ungaria ia măsurile necesare pentru propria securitate, deoarece este situată în apropierea conflictului.

„Se exercită presiuni colosale asupra noastră dinspre 31 de țări membre NATO pentru a ne influența să se schimbăm poziția dinspre una a păcii, spre război”, a susținut Orban. În opinia sa, este o problemă faptul că „31 din cele 32 de țări NATO caută să-i învingă pe ruși”, în timp ce niciunul dintre combatanți, nici Ucraina, nici Rusia, nu vor să cedeze, deoarece cred că pot rezolva conflictul pe câmpul de luptă. “Poziția Ungariei este că aceasta este o greșeală. Chiar dacă 31 de oameni spun că suntem singuri, noi, Ungaria, tot vom crede că acest război este inutil și că nu poate fi rezolvat pe câmpul de luptă”, a spus premierul ungar într-o emisiune de la Radio Kossuth.

Reamintim, în context, că în România s-ar putea construi cea mai mare bază NATO din Europa, la Mihail Kogălniceanu.

De-asemenea, România și-a asumat finanțarea de la buget a instruirii piloților ucraineni pentru avioanele F-16, contractele necesare sunt exceptate de la legislația achizițiilor publice, notează Profit.ro.

Centrul european de instruire F-16 (European F-16 Training Center, EFTC) a fost inaugurat la Fetești în noiembrie anul trecut, anunțul oficial inițial fiind făcut în vară de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că țara sa va distruge aeroporturile de unde vor decola avioane care vor lupta împotriva forțelor sale, indiferent unde s-ar afla.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. „Reamintim, în context, că în România s-ar putea construi cea mai mare bază NATO din Europa, la Mihail Kogălniceanu.”

    Așa zice și Stânga americană.

    „Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că țara sa va distruge aeroporturile de unde vor decola avioane care vor lupta împotriva forțelor sale, indiferent unde s-ar afla.”

    Democrația e pornită să le arate comuniștilor unde poate duce Democrația (România – dar și restul lumii).

    Ați fi putut include și motivul principal (invocat – nu știu cât de real este): fiindcă F16 pot folosi și arme nucleare, iar ei nici măcar n-au cum ști ce cară avionul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE