sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEViktor Orban, discurs despre starea UE: În loc să rezolve problemele importante,...

Viktor Orban, discurs despre starea UE: În loc să rezolve problemele importante, politica europeană se concentrează pe „cote de carbon și cote LGBTQ”. Soluția este venirea la guvernare a forțelor conservatoare în cât mai multe state europene

Cetățenii europeni sunt interesați de modul în care pot întemeia o familie, îşi pot crea un cămin sigur și iși pot creste copiii în pace şi siguranță, însă toate aceste elemente, care țin de demografie, nu constituie punctul cel mai important al ordinii de zi în politica europeană, a avertizat, joi, premierul ungar Viktor Orban, în cadrul celui de-al cincilea Summit demografic de la Budapesta.

Premierul Viktor Orban a explicat că, în loc să abordeze aceste probleme, politica europeană se concentrează pe „cote de carbon şi cote LGTBI+”, potrivit Agerpres.

Acesta a acuzat Parlamentul European că se ocupă de „prostii” şi i-a comparat pe actualii eurodeputați cu „sovieticii” care au încercat „să schimbe debitele râurilor”.

Modul de gândire al elitelor occidentale reprezintă o adevărată himeră pentru oamenii căliţi în perioada comunistă, a subliniat Viktor Orban, notează MTI.

„Nu avem nicio șansă de a convinge actuala elită progresistă și liberală să își vină în fire, motiv pentru care ea trebuie înlăturată. Era post-liberală, care ar putea înlocui actuala eră liberal-progresistă, nu va veni de la sine, cineva trebuie să o realizeze. Și cine o va face dacă nu noi?”, a continuat premierul ungar, spunând că o asemenea schimbare necesită venirea la guvernare a forţele conservatoare pro-familie în cât mai multe state europene.

Totodată, premierul Viktor Orban a subliniat că anul viitor vor avea loc alegerile pentru Parlamentul Europei şi că toate circumstanțele sunt date pentru „a întoarce balanța puterii” în favoarea forțelor conservatoare.

Printre participanții la Summitul demografic de la Budapesta se numără şefa guvernului italian, Georgia Meloni, şi președinții sârb şi bulgar, Aleksandar Vucici şi Rumen Radev.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate