ACTUALITATEViktor Orban: Balcanii, „următoarea mare oportunitate” pentru Uniunea Europeană

Viktor Orban: Balcanii, „următoarea mare oportunitate” pentru Uniunea Europeană

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ținut un discurs vineri, în cadrul conferinței președinților de parlamente din Grupul de la Vișegrad (V4) și Europa de sud-est, în care a spus că Balcanii vor reprezenta probabil „următoarea mare oportunitate” pentru Uniunea Europeană, această regiune putând deveni următorul motor economic al blocului, relatează MTI, citat de Agerpres.

„Dacă țările balcanice vor avea această șansă, așa cum au avut-o țările din V4, în câțiva ani vor prinde viteză, își vor întări economiile și creșterea reală, iar progresul economic al Uniunii Europene va veni din Balcani.

Nu ar fi o exagerare să spunem că economia Germaniei s-ar prăbuși fără Europa centrală. Cât timp aceștia nu decid integrarea Balcanilor, vom continua să luăm parte la un continuu proces de extindere în care ne pierdem în detalii, concentrându-ne pe chestiuni procedurale în loc de probleme strategice, practic doar tergiversare. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vrem să apară căi ferate, poduri, șosele, vrem rețelele energetice conectate și vrem să vedem că țările din Balcani nu doar că primesc investiții străine, ci și realizează produse competitive și vin la noi ca investitori.”, a precizat prim-ministrul maghiar.

Președintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a menționat că în ultimii 30 de ani din regiunea dintre Marea Baltică și Balcani au plecat către Europa occidentală 25 de milioane de lucrători și alte 20 de milioane vor urma probabil până în 2050.

„Astfel, regiunea noastră finanțează bunăstarea Europei occidentale cu până la 1000 de miliarde de euro.”, a estimat el.

„De aceea, toate țările din regiune au dreptul să aibă încredere în sine dacă sunt șantajate de Bruxelles, așa cum este cazul atunci când vine vorba de ceea ce Uniunea Europeană numește fonduri de susținere sau de recuperare post-pandemie datorate Poloniei și Ungariei.”, a precizat politicianul conservator maghiar.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...