marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEViktor Orban acuză UE și SUA că se amestecă de partea adversarului...

Viktor Orban acuză UE și SUA că se amestecă de partea adversarului său în campania electorală

Premierul ungar Viktor Orban, care se confruntă cu o cursă electorală foarte strânsă în alegerile parlamentare din 2022, a acuzat sâmbătă Uniunea Europeană și Statele Unite că încearcă să se amestece în politica maghiară și și-a îndemnat susținătorii să apere realizările deceniului pe care l-a petrecut la putere, într-un miting electoral desfășurat la Budapesta, relatează Reuters.

Pentru prima dată de când a venit la putere în 2010, Orban se va confrunta cu un front unit al partidelor de opoziție, inclusiv socialiștii, liberalii și fosta extremă-dreapta, acum centru-dreapta, Jobbik, la alegerile parlamentare din 2022, scrie Libertatea.

Alianța formată din șase partide este condusă de Peter Marki-Zay, un conservator catolic în vârstă de 49 de ani, tată a șapte copii și primar al orașului Hódmezővásárhely, care pare să întruchipeze valorile tradiționale pe care Orban le promovează public.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Orban le-a spus zecilor de mii de susținători care s-au adunat sâmbătă în centrul Budapestei că Washingtonul și miliardarul George Soros încearcă să-și impună oamenii în alegeri, din opoziția de stânga maghiară, folosind banii, mass-media și rețelele lor.

„Dar ceea ce contează nu este ceea ce vor ei la Bruxelles, la Washington și în mass-media direcționată din străinătate. Ungurii vor decide privind propria lor soartă”, a spus Orban.

„Puterea noastră este în unitatea noastră. Credem în aceleași valori: familie, națiune și o Ungarie puternică și independentă”, a completat premierul ungar.

La un miting separat al opoziției, Marki-Zay a spus că, dacă va fi ales, guvernul său va elabora o nouă Constituție, va contracara corupția, va introduce moneda euro și va garanta libertatea presei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Acest regim a devenit insuportabil din punct de vedere moral. Energia pe care o avem acum ar trebui să ne ducă până în aprilie 2022”, a spus el.

Sondajele de opinie arată că partidul lui Orban, Fidesz, și alianța de opoziție merg la umăr la umăr, cu aproximativ un sfert din alegători indeciși.

Aniversarea de sâmbătă a răscoalei din 1956 împotriva stăpânirii sovietice i-a oferit lui Orban o platformă simbolică pentru agenda sa, în timp ce partidul său Fidesz își intensifică campania preelectorală.

Guvernul lui Orban, cu principalul său aliat, Polonia, s-a ciocnit cu Bruxelles-ul în privința libertăților presei, a problemelor statului de drept și a drepturilor LGBT – declarând totodată că interesul Ungariei este să rămână membru al unei Uniuni Europene puternice

„Bruxelles-ul ne vorbește și ne tratează, împreună cu polonezii, ca și cum am fi un dușman. Este timpul ca aceia de la Bruxelles să înțeleagă că nici comuniștii nu ne-au putut învinge”, le-a spus Orban susținătorilor, care fluturau steagul național și țineau bannere cu lozinci precum „Bruxelles echivalează cu dictatura”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE