ACTUALITATEViktor Orbán a schițat cei 7 pași de reformă a Uniunii Europene....

Viktor Orbán a schițat cei 7 pași de reformă a Uniunii Europene. George Soros este una dintre țintele premierului maghiar

Premierul maghiar Viktor Orbán a ținut un discurs cu ocazia aniversării a 30 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Ungaria și a formulat cei șapte pași în care și-a expus viziunea pentru reformarea Uniunii Europene, potrivit Remix News.

În opinia sa, UE este o formațiune politică creată pentru protecția economică și militară a locuitorilor săi. A fost conceput în timpul Războiului Rece cu speranța ameliorării conflictelor între state și că într-o zi toți europenii vor putea decide asupra propriului lor viitor. În ciuda obiectivelor nobile, realitatea este că astăzi jumătate dintre germani cred că nu pot vorbi liber și se tem că opiniile lor ar putea duce la repercusiuni, mai ales dacă ar vorbi despre subiecte precum Islamul, patria sau naționalismul.

Orbán l-a citat pe fostul prim-ministru ceh Václav Klaus, potrivit căruia astăzi umanitatea, familia și națiunea sunt toate sub un atac concertat, care pune în pericol viitorul Europei. Premierul Ungariei s-a referit și la un comentariu anterior făcut de Katarina Barley, vicepreședinte al Parlamentului European, potrivit căruia „țări precum Polonia și Ungaria trebuie să fie înfometate financiar”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Prim-ministrul maghiar a continuat apoi să sublinieze de ce consideră că Europa este în prezent în declin, citând statistici precum faptul că UE a produs 25% din PIB-ul mondial în 2008, în timp ce în 2018 acesta a fost de doar 18%. Iată cei șapte pași prin care Viktor Orbán propune reformarea Uniunii Europene.

1. În loc de o Europă a națiunilor, Bruxellesul construiește o Uniune Europeană imperială, ceea ce duce inevitabil la un deficit democratic. Nu există o democrație europeană, există doar cetățeni ai statelor naționale și ei sunt cei pe care se pot construi democrațiile europene. Democrațiile bazate pe identități naționale sunt acum în opoziție cu constructorii de imperii, care sunt de fapt dușmani ai democrației, a susținut Orbán.

2. Bruxelles este condus de cei pentru care integrarea nu este un scop, ci un interes personal. Acesta este motivul pentru care încearcă să depășească valorile tradiționale, atacă familiile, ideea naționalității și creștinismul. Prin urmare, este imperativ ca europenii să elimine conceptul de „uniune tot mai strânsă” din documentele fondatoare ale UE cu prima ocazie posibilă.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

3. Bruxelles a externalizat o mare parte din puterile sale către forțe din afara Europei, în primul rând către ONG-uri legate de finanțatorul american George Soros și către interese din spatele Partidului Democrat SUA. Acest lucru a dus la transformarea Comisiei Europene într-un organism politic care se ocupă cu pregătirea rapoartelor privind statul de drept despre statele membre ale UE. Cu toate acestea, au externalizat chiar crearea acestor rapoarte către ONG-uri active în aceste țări care sunt aproape fără excepție legate de rețeaua Soros. Pe baza acestor rapoarte ale ONG-urilor, guvernele alese democratic sunt apoi evaluate, iar cele care nu se conformează sunt adesea pedepsite.

4. Orbán a adus mai multe exemple în care a demonstrat cum UE a fost lăsată în urmă din punct de vedere economic. În opinia sa, fără un succes economic european comun, uniunea se va dezintegra. Prin urmare, Ungaria va participa doar la proiecte politice europene care vor duce la un succes economic comun.

5. În interesul protejării identității naționale și constituționale a statelor membre ale UE, trebuie creată o nouă instituție care implică instanțele constituționale naționale.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

6. Rolul parlamentelor naționale trebuie sporit în mod semnificativ, iar pe baza exemplului adunării parlamentare a Consiliului European, reprezentanții naționali ar trebui să ia parte la activitatea Parlamentului European. Parlamentele statelor membre ar trebui să primească dreptul de a opri procesul legislativ al UE în cazul în care consideră că este o amenințare la adresa suveranității naționale, pe care Orbán a denumit-o un sistem de cărți roșii.

7. În cele din urmă, Serbia ar trebui acceptată în UE, deoarece este în interesul UE să le aibă printre membrii lor, mai mult decât ar fi în interesul Serbiei însăși.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...