ACTUALITATEVIDEO | Un nou film despre problemele familiei tradiționale și ale satului...

VIDEO | Un nou film despre problemele familiei tradiționale și ale satului românesc, premiat în străinătate: „Crai nou” a câștigat marele premiu la San Sebastian

Filmul „Crai Nou / Blue Moon”, scris și regizat de Alina Grigore, a câștigat Marele Trofeu pentru cel mai bun film la cea de-a 69 ediție a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, informează News.ro

Pelicula, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov, urmărește povestea unei tinere dintr-un mediu tradițional, „oprimată” de familia sa „disfuncțională”, care se opune dorinței sale de a studia la București.

Regizoarea a povestit că și-n zilele noastre, „fetele sunt manipulate pentru a fi obligate să se căsătorească” și „să facă copii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit juriului, regizoarei române i-a fost decernat acest premiu pentru angajamentul său față de limbajul cinematografic și pentru curajul cu care a abordat propria povestire.

Filmul se potrivește perfect narațiunii progresiste, pentru care familia tradițională este disfuncțională, o adevărată „închisoare” pentru femei, iar satul nu este altceva decât un loc al ororilor. În general, filmele românești premiate în străinătate au ca povești situații în care valorile tradiționale sunt înlocuite cu experimente psihologice, sexuale sau în care românii sunt portretizați ca niște persoane care produc doar orori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, remarca în trecut acest lucru: „Sincer să fiu nu cred că avem de ce să ne mândrim că periodic vreun film făcut la noi în țară câștigă vreun urs pe la Berlin. Aceste premii se dau pe criterii pur ideologice și au puține legături cu arta cinematografică autentică. Și la Berlin dar și la Cannes nu contează atât producția, jocul actorilor, mesajul, caracterul universal, peren ori adânc al ideilor filmului, cât contează aspecte care țin de corectitudine politică, ideologie de gen și alte componente ale marxismului cultural postmodern. Postmodernismul relativist condamnă cultura la uniformizare și trivializare forțată!”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...