vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Senatorul Sorin Lavric cere un moratoriu pe legile educației: Cum...

VIDEO | Senatorul Sorin Lavric cere un moratoriu pe legile educației: Cum putem vorbi de România Educată, când clasa politică de la putere ilustrează exact opusul acesteia?

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a declarat că formațiunea pe care o reprezintă cere un moratoriu asupra legilor educației, pentru ca acestea să fie analizate pe îndelete și să nu reprezinte o „harababură didactică”.

El a reproșat actualei guvernări că nu este transparentă în ceea ce privește această lege foarte importantă și că nu au fost ascultate semnalele venite din partea asociațiilor de părinți și ale sindicatelor.

„Iohnanis tace când vine vorba despre România Educată, pentru că știe că atunci când vine vorba despre legile educației, sunt atât de cârpite, de strivite, încât e o harababură didactică.

A spune despre această harababură că este o reformă legislativă denotă cinism, dacă nu de-a dreptul umor negru.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În primul rând, lipsa transparenței: nu știm ce fac experții între pereții birourilor lor. Apoi, lipsa unei dezbateri publice autentice, de-aceea AUR cere un moratoriu în virtutea căreia, o echipă de experți transpartinici să stea pe îndelete, nu în pripă, să analizeze aceste legi, pentru ca în final, să avem niște legi ale învățământului pe care să nu le mai schimbăm de la un mandat la altul, în funcție de cine ajunge la putere.

Toate semnalele venite din partea Alianței Părinților, din partea sindicatelor de învățământ, nu au fost ascultate. De aceea punem accentul pe acest moratoriu”, a spus Sorin Lavric.

Senatorul a exemplicat câteva dintre problemele care reies din proiectul de lege pregătit de Ligia Deca și colegii săi din Ministerul Educației.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Bacalaureatul se va da în format grilă. Vă dați seama cum examen la limba română în format grilă? Cum poți să judeci expresivitatea, lexicul, puterea de expresie a unei elev, dacă îl pui să bifeze niște puncte?

Scopul educației este, ne dăm bine seama, acest dresaj ideologic pe care-l suportă tinerii flagelului corect politic. Și-atunci ce să ne mai mirăm că există atâtea abandonuri școlare, că suntem pe primul loc la analfabeți funcționali din Europa?”, a adăugat domnia sa.

Sorin Lavric a spus că liderii actualei puteri, de la Nicolae Ciucă la Lucian Bode și Sorin Cîmpeanu, sunt plagiatori și că reprezintă exact opusul ideii de Românie educată.

„Spiritul educației stă în a cultiva în mintea și-n sufletul elevilor a unei onestități intelectuale și al unui cod de onoare. Când acest cod de onoare este încălcat, de pildă ca în cazul unui plagiat, atunci acei oameni trebuie să plătească. Ce se întâmplă la noi: este încălcarea acestui spirit de educație.

Sorin Cîmpeanu s-a dovedit a fi un plagiator, sprijinit de președintele Iohannis. Acum el va fi vice-președintele Senatului.

Cum putem vorbi de România Educată, când clasa politică de la putere ilustrează exact opusul acesteia?”, a conchis Sorin Lavric.

Reamintim că proiectul de lege a educației pregătit de minister este ținut la secret, reieșind doar câteva prevederi, pe surse, în presă. Printre acestea, interdicția părinților de a mai intra în școli și grădinițe.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Să nu ziceți că inventez. Ieri-alaltăieri a scos Sahra Wagenknecht un nou video, în care deplânge dezindustrializarea Germaniei:

  https://www.youtube.com/watch?v=_x_-1Xtw9yE

  Între 16:42 și 17:20, le spune compatrioților despre degradarea (masivă!) a sistemului educațional german („deja de ani buni” – probabil vrând să însemne „de ceva decenii”). Traducerea automată este disponibilă în multiple limbi.

  Ceea ce nu vrea să le spună (nu o cred că nu știe! cel puțin engleză știe, și asta este mai mult decât suficient) este că degradarea învățământului în Germania este regula, nu excepția.

  De fapt, Germania își pusese cu generozitate pe YouTube video-uri din care se vedea (în înregistrări de 30-60 minute, chiar) că nu fac nimic (serios) în ore. Un astfel de video a fost recent făcut pierdut de YT.

 2. „„Bacalaureatul se va da în format grilă. Vă dați seama cum examen la limba română în format grilă? Cum poți să judeci expresivitatea, lexicul, puterea de expresie a unei elev, dacă îl pui să bifeze niște puncte?”

  Să vă zic și eu ceva (nu că nu vă tot zic): la începutul anilor ’90 îmi spunea un profesor nemulțumit (din ăia de la științe exacte, unde „merge și grila” – că doar nu-și face România Stație Spațială! – pare să spună umanistul dvs. senator) îmi spunea cu obidă că după Dej și moartea lui Gr. C. Moisil, conducerea României ar fi devenit inaccesibilă celor de la științele exacte!

  Aștept înfrigurat ziua când vreunul de la AUR va găsi curajul să spună în parlament că „harababura” nu-i accidentală, ci este dorința și fapta Democrației. Peste tot în lume.

  Așa-i că nu-i ușor ? Să vă văd!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE