joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Se întoarce pandemia? Rafila: Vom pune în funcțiune centrele de...

VIDEO | Se întoarce pandemia? Rafila: Vom pune în funcțiune centrele de testare Covid-19. Purtarea măștii, recomandată în spații închise

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că vor fi puse din nou în funcțiune centrele de testare Covid-19, accesibile mai ales la sfârșitul săptămânii, recomandând și purtarea măștii în spații închise, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ce trebuie să facă o persoană care are simptome Covid? Să se testeze la medicul de familie. Repunem în funcțiune și acele centre de testare care vor fi accesibile persoanelor, mai ales în week-end, unde se pot duce să preleveze o probă, dacă au simptomatologie, după care fie rămân în observație la medicul de familie, care poate să le prescrie și un tratament, fie merg la un centru de evaluare. Sau, în cazul unei evoluții mai grave, se duc la spital.

Nimeni nu impune nimic. Sunt doar recomandări, ca să putem să avem o vară cât mai liniștită, să ne putem face concediile, să nu fim în niciun fel în situația de a nu putea să mergem în concediu, pentru că ne îmbolnăvim noi sau membrii familiilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Utilizarea măștii în spații închise sau mijloacele de transport în comun și evitarea aglomerației sunt măsuri deja cunoscute, la fel ca și igiena mâinilor. Autoritățile locale ar trebui să aibă în vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun. (…) Să asigurăm aerisirea spațiilor publice. Este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii. Nu costă nimic, trebuie doar inițiativă și rigoare”, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătății a adăugat că a discutat de săptămâna trecută cu direcțiile de sănătate publică despre o posibilă creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, iar luni a avut loc o teleconferință cu reprezentanții spitalelor bucureștene, ai Ambulanței și ai Direcției de Sănătate Publică.

„Eu cred că abordarea responsabilă și echilibrată este cheia succesului și probabil în a doua jumătate a lunii august putem să considerăm că trecem de vârful acestui mini-val – sau val, o să vedem, în funcție de amplitudine – al pandemiei. Sunt măsuri normale pe care ne dorim să le putem lua ori de câte ori apare vreo amenințare la adresa sănătății publice. (…)

Așteptăm și noi cu interes să vedem dacă cei doi producători de vaccin care utilizează tehnologia ARN recombinat reușesc să își valideze produsele pentru tulpina Omicron și dacă, într-adevăr, aceste produse influențează transmiterea, pentru că ne interesează extrem de mult reducerea transmiterii, încât în cursul toamnei și România, alături de alte țări, să beneficieze de o formulă nouă a vaccinului care să fie adaptată tulpinilor circulante”, a spus Rafila.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

 1. se termina razboiul din ucraina? au migrat toti ucrainienii planificati? Putem reveni la normalul anormal de dinainte de razboi ?

 2. Vine foamea lor de bani, a hahalelelor lasate in urma de torționari!
  Daca si voi, presa, i-ati mai ignora pe acesti nemernici, ar fi mai putini naivi care sa puna botul la minciunile astora! Dar, na, din asta va alimentați si voi.

 3. Cu ce test Rașilo? Cu PCR de care
  – inventatorul a zis că nu e test e procedeu de laborator?
  – s-a dezis CDC din decembrie 2021?
  Sau cu testele de graviditate, așa arată, vîndute școlilor prin Bote și Cămătaru?
  Tata ministrului, șef al securității Arad în vremurile staliniste (vezi Memorialul Durerii) s-a născut în URSS, Rostov pe Don, la 1920.
  Cît îi mai lăsăm să ne mintă și să ne batjocorească?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE