joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Scandalul homosexualității din Episcopia Oradiei se apropie tot mai mult...

VIDEO | Scandalul homosexualității din Episcopia Oradiei se apropie tot mai mult de Episcopul Sofronie. Un fost consilier cultural a plecat după ce a mărturisit că „nu se poate lucra cu oameni care au păcate împotriva firii”

Scandalul homosexualității din Episcopia Oradiei se apropie tot mai mult de PS Sofronie, episcopul locului, după ultimele dezvăluiri din presa orădeană.

Plecând de la dosarul penal deschis pe numele părintelui Ciprian Mega, după ce acesta a acuzat un apropiat al episcopului că este homosexual și face parte dintr-o rețea, după cum a relatat R3media.

Conform dezvăluirilor presei bihorene, respectivul „apropiat”  a avut o ascensiune fulminantă: la nici 30 de ani a ajuns consilier al Episcopului și preot într-o biserică cunoscută în Oradea.

Mai mult, un fost colaborator al Episcopului Sofronie, venerabilul părinte Teofil Bradea, a lansat un video în care face un apel către preoți să nu tacă în fața celor „subjugați de păcatul împotriva firii”.

De remarcat este că părintele Bradea a fost numit la Oradea de către vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania și a lucrat cu PS Sofronie.

„Am lucrat în calitate de administrator, director, consilier cultural pe la Episcopia Oradiei, impus de către Înaltul Bartolomeu al Clujului. Am plecat după ce i-am spus dumnealui că nu se poate lucra cu oameni care au păcate împotriva firii”, spune preotul.

„Este momentul să îți dai seama că te faci părtaș, prin omisiune, prin tăcere, la același păcat atât de scârbos. Gândește-te că ai urmași, ai familie, ești un om cu o poziție în societate, cu onoare, și nu trebuie să te lași subjugat de acești oameni robiți de păcatul împotriva firii”, mărturisește părintele în clipul care a ajuns să fie distribuit între preoți.

 

Un alt indiciu a fost lansat de avocatul Răzvan Doseanu, chiar când acesta îl reprezenta pe protopopul Simion Goga, un aliat al PS Sofronie.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

 1. “scandalul” e usor de inteles si de rezolvat:
  -BOR e o organizatie “recunoscuta” de catre Statul Romana,
  ca orice corporatie(!)
  organizatia TREBUIE SA-SI RESPECTE STATUTUL !

  evident ca problema “discriminarii ” pe motiv de cur sfredelit
  se regaseste in Invatatura Bisericii
  nu in legile comune ale discriminarii !

  judecata DE EXCLUDERE a Bisericii e mai larga decat cea a Justitiei,
  nu e simplu “conflict de munca”,
  Justitia TREBUIE SA ADMITEM ca are limitele EI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate