luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | S-a înălțat steagul lui Mihai Viteazul la Cluj-Napoca, pe cel...

VIDEO | S-a înălțat steagul lui Mihai Viteazul la Cluj-Napoca, pe cel mai înalt catarg de lângă statuia ecvestră a Domnitorului care a realizat prima Unire

Primăria  Cluj-Napoca a dispus înălţarea Steagului lui Mihai Viteazul, pe cel mai înalt atarg de lângă statuia ecvestră a Domnitorului care a realizat prima Unire a românilor, relatează napocanews.ro.

Autoritățile locale din Cluj au avut această inițiativă, cu ocazia împlinirii a  422 de ani de la prima unire politică a românilor. Astfel, a fost omagiat Domnitorul Mihai Viteazu, devenit  în mod oficial, martir și erou al României.

Evenimentul de vineri, 27 mai, este  o continuare a unei tradiţii propuse de istoricul Ioachim Crăciun la Cluj, după Marea Unire de la 1918, mai notează sursa precizată.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele României, Klaus Iohannis,  a semnat, pe 21 iulie 2020, decretul pentru promulgarea legii prin care Mihai Viteazul, Domn al Țării Românești și al Moldovei și Principe al Transilvaniei, este declarat „martir și erou al națiunii române”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La 27 mai 1600, s-a realizat pentru prima dată unirea politică a celor trei țări românești, sub conducerea lui Mihai Viteazu. Primul pas pentru Unire a fost alungarea lui  Ieremia Movilă, de la conducerea Moldovei, care era ostil lui Mihai Viteazu, informează ziarulunirea.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Conform legii existente în constituția României este ilegală amplasarea altor steaguri decât celor oficiale în spații și pe clădiri publice.
    Cineva sa dea în judecată primăria Clujului să se se facă “dreptate” așa ca și în alte zone ale țării. #nationalismstupid

  2. După cîți oameni s-au strîns tot clujeanul, cu mic cu mare, a știut de ridicarea steagului. Marele Boc putea să scoată cu forța niscai tăietori de frunză la câini, dacă tot are de trei ori mai mulți decît primăria Munchen sau Viena, precum îi scoate la unele meciuri. Cu tobă cu tot.
    Bătaie de joc sau mircea, fă-te patriot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE