Dacă Rusia “a vrut doar să-și ascută săbiile, un spectacol cu tancuri și artilerie ar fi fost în mare parte suficient”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

“Dar mișcarea logistică pe scară largă este indicativă pentru echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este vorba doar de echipament. Cele mai multe dintre aceste trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor.”

Militarii ruși au ajuns deja în Belarus

Militari ruși și echipamente militare rusești au început să sosească în Belarus pentru exercițiile militare ruso-bieloruse programate în luna februarie a acestui an, au anunțat autoritățile din Minsk, informează Reuters.

Manevrele militare se vor desfășura atât în vestul Belarusului, în apropiere de granițele cu țările NATO Polonia și Lituania, precum și în apropierea graniței de sud cu Ucraina, a declarat președintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

„ Stabiliți data exactă și informați-ne, ca să nu fim acuzați că adunăm trupe din senin, ca şi cum ne-am pregăti de război”, i-a spus Lukaşenko ministrului apărării din Belarus.

În plus, Aleksandr Lukaşenko a declarat că Polonia și țările baltice au masați peste 30.000 de militari la granițele cu Belarus.