luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEVIDEO | România și Republica Moldova sunt alături de nordul Bucovinei. Patriarhia...

VIDEO | România și Republica Moldova sunt alături de nordul Bucovinei. Patriarhia Română și Misiunea socială „Diaconia” din Chișinău au dus la Cernăuți peste 14,5 tone de ajutoare umanitare

În regiunea Cernăuți continuă să sosească zilnic sute de refugiați din regiunile grav afectate din cauza războiului ruso-ucrainean. Ucrainenii care s-au refugiat în satele din nordul Bucovinei, dar și în orașul Cernăuți, au primit zilele acestea ajutoare din partea Patriarhiei Române și misiunii Sociale Diaconia de la Chișinău. Este vorba despre, 12 tone de produse alimentare, de igienă, dar și de chituri de cazare. Donațiile sunt mai mult decât binevenite atât pentru sutele de refugiați din estul Ucrainei, dar și pentru românii din nordul Bucovinei, pentru care viața devine tot mai grea din cauza războiului, conform Agenției de știri BucPress.

Cele 12 tone de produse alimentare și de igienă au fost transportate cu un convoi special de mașini organizat de Patriarhia Română împreună cu Federația Filantropia din București.

Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal, Președintele Federației “Filantropia” din București: „Patriarhia Română, împreună cu Federația „Filantropia”, prin platforma „Ajută cu bucurie” am realizat acest transport de 12 tone de alimente, produse igienice și sanitare, dar și kit-uri de cazare, atât pentru refugiații ucraineni, dar și pentru comunitățile românești din Ucraina.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu un ajutor important a venit și Misiunea Socială „Diaconia” din Chișinău, care e o asociație a Mitropoliei Basarabiei. De la începutul războiului, Diaconia a donat prin intermediul partenerilor externi peste 9 tone de produse alimentare, dintre care 2,5 tone de produse au ajuns săptămâna aceasta la românii din regiunea Cernăuți.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia” din Chișinău: „Am avut o primă donație pentru colegii noștri de la Asociația Junimea din Cernăuți, Diaconia împreună cu Banca de Alimente a livrat și de această dată o cantitate importantă de orez, dar și alte produse venite de la donatorii din străinătate este al 3-lea transport pe care îl avem în Ucraina, celelalte le-am avut în regiunea Odessa și aceste ajutoare vor continua atât cât va fi necesar.”

Grație eforturilor depuse de Liga Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți, și partenerilor din Chișinău și București, zilele trecute au ajuns la parohiile românești din unele sate ale regiunii Cernăuți 14,5 tone de produse alimentare.

De aceste donații venite din partea Patriarhiei Române, a Federației Filantropia din București și a Misiunii sociale „Diaconia” se vor bucura refugiații ucraineni adăpostiți în localitățile Cupca, Ciudei, Buda-Mică, Văleni, dar și cei din suburbia Horecea a orașului Cernăuți. Or, parohiile românești din aceste localități vor avea grijă ca produsele alimentare și de igienă să ajungă în primul rând la oamenii refugiați, la bătrânii satelor noastre și la copii orfani și semi-orfani.

Pavel Pavlenco, parohul Bisericii românești “Înălțarea Domnului” din Cernăuți: „La tristețea pe care o avem, totodată, avem și mici bucurii, pentru că necazul în care ne aflăm noi, nu suntem singuri îl împărtășește cu noi o lume întreagă. Vreau să le aduc mulțumire preoților, protopopilor, bunilor creștini, s-au adunat, s-au organizat și au adus aceste ajutoare, aici, la noi la Cernăuți.”

Și părintele Ilie Cuciurean de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Cupca, regiunea Cernăuți este profund impresionat de ajutorul fraților din România , exprimând mulțumire celor implicați în colectarea și aducerea în satele românești din regiunea Cernăuți a unui asemenea convoi de ajutoare umanitare.

În regiunea Cernăuți crește de la o zi la alta numărul celor refugiați, care-și găsesc adăpost în localitățile din nordul Bucovinei. De la începutul războiului și până în prezent în regiunea Cernăuți au sosit peste 100 de mii de refugiați din regiunile Kiev, Harkiv, Herson, Mykolaiv, Donețk, Lugansk, dintre care peste 25 de mii sunt copii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE